O tweetleri niye attın?

İstanbul 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanan vali ve kaymakamların hâkimlik sorgularında çarpıcı ayrıntılar yer aldı.

O tweetleri niye attın?

Gezi eylemleri döneminin İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, onay verdiği polis müdürlerinin atamalarının yanı sıra Gezi eylemcilerine attığı “sıcak” tweet’ler nedeniyle de suçlandı. Eski Siirt Valisi’ne ise ABD Başkanı Obama’ya attığı “Sizi seviyorum” tweet’i soruldu. Bir vali ise kendisine sorulan telefon numarasının damacana su sipariş hattı olduğunu söyledi. Eski Hakkâri Valisi’nin çözüm süreci döneminde polise silah kullanma ve askere de üs açma emri verdiğini, bunun sonunda 4 PKK’lının öldürüldüğünü anlatması da dikkat çekti.

‘O tweet’leri niye attın?’

Hüseyin Avni Mutlu hakkındaki suçlamalardan ilki “Gezi olayları sırasında 9-13 Haziran 2013 tarihleri arasında atmış olduğu tweetler” oldu. Gezi eylemleri sırasında “Gençler, Gezi Parkı’nda kuş sesleri, ıhlamur kokusu ve arı vızıltısıyla huzurlu bir sabah varmış doğru mu? Aranızda olmak isterdim” diye tweet atan Mutlu, tweetlerin suç olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Aradan 3 yıl geçmiştir. Bu tweet’lerin suç oluşturması halinde o gün itibarı ile soruşturulması icap ederdi. Burada Gezi’de eylemlere kalkışan radikal gruplarla ilgili, onlara ulaşan bir tweet değil, çevreci gençlere atılan bir tweet’tir. Bu çevreci gençler içerisinde gerçekten olaylara katılmayan gençler de vardır. Bu tweet’ler de hiçbir olaya karışmayan gençlere yönelik atılmıştır.”
<< Önceki Haber O tweetleri niye attın? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER