O plan erkene alındı, kıyım başladı!

Hükümetin, 'bürokratlara kıyım havuzu projesi' erken devreye girdi. Bürokratların "Cinnah Toplama Kampı" olarak adlandırdıkları birime, 15 günde 85 üst düzey yönetici gönderildi .

O plan erkene alındı, kıyım başladı!

Taraf Gazetesi'nin haberine göre, Hükümetin, 7 Haziran seçimleri sonrasında hayata geçirmeyi planladığı "kıyım havuzu projesi" erkene alındı. bürokratlar arasında "Cinnah Toplama Kampı" ismi verilen, Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi'ne görevden alınan ekonomi bürokratları gönderilmeye başlandı. SPK, BDDK gibi birimlerden yaklaşık 85 bürokrat Ankara'nın Cinhah Semti'nde tutulan GAP İdaresi Başkanlığı'nın eski binasında görevlendirildi. Bir nevi sürgün olarak nitelendirilen görevlendirmede, bir çok bürokrata bilgisayar bile verilmedi.

TOPLAMA KAMPI NİYE OLUŞTURULDU


AKP Hükümeti, 17 Aralık sürecinde yüzlerce ekonomi bürokratını görevden aldı. Ancak bu süreçte, bir çok dosya muhalefet partilerine ve basına gönderilmeye başlandı. Hükümet, bu dosyaları görevden alınan bürokratların servis ettiğini düşündü. Ve bu görevden alınan bürokratların kurumlardan uzaklaştırılması kararlaştırıldı. Bunun içinde, yıllar önce Ekonomik Koordinasyon Kurulu'na destek amacıyla oluşturulan Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi'nin kullanılması öngörüldü. Söz konusu proje, 7 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçirilecekti. Ancak, AKP, 7 Haziran seçimlerinin riskli olması nedeniyle toplama kampı projesini erkene aldı.

85 BÜROKRAT SÜRGÜN EDİLDİ


Başbakanlık Sektörel İzleme ve Değerlendirme Birimi için, Ankara'nın Cinnah Semti'nde bulunan GAP İdaresi Başkanlığı'nın eski binası kiralandı. Birimin başına da kaymakam kökenli bir bürokrat ile İçişleri eski Bakanı Efgan Ala'nın sekreteri getirildi. Söz konusu birime yaklaşık 15 günde 85 üst düzey ekonomi bürokratı gönderildi. Seçime kadar bu sayının daha da artması bekleniyor.

BİLGİSAYAR BİLE YOK


Bürokratlar, Cinnah'taki birime toplama kampı ismi verdiler. Devletin kritik birimlerinde yıllardır üst düzey görevlerde bulunan bürokratlara bilgisayar bile verilmedi. Bürokratların işe geliş gidişlerinden ise Ala'nın eski sekreterinin sorumlu tutulduğu öğrenildi. Ekonomi kulislerinde, söz konusu daire başkanının, bürokratlara "Kamera kayıtları düzenli olarak Başbakanlığa gönderiliyor. Bu nedenle işe geliş ve gidişlerinizi dikkat edin" uyarısında bulunduğu konuşuluyor. Geçmiş yıllarda, ekonomi bürokratları, ekonomi bakanlarına yakınlıklarına göre, "Çıkrıkçılar Yokuşu Bürokratı", "Kasap Sokağı Bürokratı" olarak anılırdı. Şimdi bu sınıflandırmaya, "Cinnah Caddesi Bürokratları" da eklendi.
<< Önceki Haber O plan erkene alındı, kıyım başladı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER