O aileden Hülya Avşar'a veto!

Hülya Avşar canlandırmaya hazırlandığı o rol için aileden veto yedi.

O aileden Hülya Avşar'a veto!

Hülya Avşar, 80 darbesinde idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu'nun annesini canlandıracaktı fakat aileden veto geldi.

1980 Askeri Darbesi’nde 22 yaşında idam edilen ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayat hikâyesinin beyaz perdeye aktarılacağı ‘Veda Mektubu-Ankara Yazı’ filminin yapımcısı Elin Ecealp’in; Pehlivanoğlu’nun annesi Zeynep Pehlivanoğlu’nu canlandırması için teklif götürdüğü Hülya Avşar, Statü Yazım Grubu’nun senaryosunu beğenince “Ben varım” demişti.

Mhp'li Büyükataman'la tartışmıştı

Haberler üzerine MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Avşar’a tepki göstermiş:“Kendi çocuğuna anne olmaktan uzak bir tipi şehidimizin annesi rolünde oynatma hadsizliğine soyunan bu kanal bilmelidir ki şehitlerimizin istismar malzemesi yapılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.”demişti. Avşar’ın cevabı “Sanat ve sanatçı partiler üstüdür. Hele ki anneliğime laf söylerseniz, tek başıma bir kadın olarak sizinle baş ederim.

Bekliyorum sete, hem de arkama sizin gibi parti gücünü almadan, tek bir kadın olarak. Ben bu filmde oynayacağım, siz de gelin engelleyin” şeklinde olmuştu.

'Avşar ve Kaya olursa olmaz'

Filmin çekilmesi için gerekli bütün prosedürlerin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde Ankara’ya giden Elin Ecealp, ailesinden Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayat hikâyesini sinema filmi haline getirmek için izin istedi.

Mustafa Pehlivanoğlu’nun abisi Oktay Fırtına, film için iki şart öne sürdü. Biri annesi Zeynep Pehlivanoğlu’nun Hülya Avşar tarafından canlandırılmaması diğeri ise filmin müzikleri arasında olan Ahmet Kaya’nın ‘Şafak Türküsü’nün kullanılmaması.

<< Önceki Haber O aileden Hülya Avşar'a veto! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER