Nusret Argun'u, 1 numaralı CEO'su da yalanladı


Konya'daki 'Paralel devlet yapılanması' iddialarıyla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Nusret Argun'un Energaz hisselerinin satımına ilişkin iddiaları da yalanlandı. Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanan ve o dönem Okyanus Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı olan Yılmaz Altunsoy, Energaz hisselerinin Okyanus Grubu'na yapılan operasyonlardan çok önce satışa çıkarıldığını açıkladı. Nusret Argun savcılıktaki şikayetinde ise Okyanus Grubu'na yönelik yapılan operasyonların ardından baskı altına alındığını ve bu yüzden hisselerini değerinin çok altında satmak zorunda bırakıldığını ileri sürmüştü.

"HİSSELERİMİZİ ALIN DİYE YALVARDIK"

Altunsoy, Energaz hisselerini satmak için STFA'ya adeta yalvardıklarını ve hisselerin satımı ile birlikte Nusret Argun'un kutlama yaptığını anlattı. Okyanus Grubu'na yapılan operasyonlardan çok önce Energaz hisselerini satışa çıkardıklarını kaydeden Altunsoy, birçok teklif aldıklarını ancak hiçbir firmanın hisseleri satın almadığını dile getirdi. O dönem, global bir ekonomik kriz olduğunu ve hisselerin sürekli değer kaybettiğini vurgulayan Altunsoy, mahkeme heyetine şunları anlattı: "Bize kimse 'hisselerinizi satın' diye baskı yapmadı. Hatta biz STFA'ya 'hisselerimizi alın' diye adeta yalvardık. STFA, Energaz'a talip falan değildi. Biz onlara gidip hisselerimizi almalarını istedik. O dönemki patronum olan Nusret Argun, hisselerin satımı için beni özellikle görevlendirdi ve STFA ile görüşme yapmamı istedi. Argun, bana talimat vererek 22 milyon liraya karşı tarafı ikna etmemi, hiç zaman geçirmeden görüşme yapmamı istemişti. Nusret Bey'in, hisselerin satımı için açık talimatı var. Bunun için bana noterden yetki verdi."

"ENERGAZ HİSSELERİNİ OKYANUS OPERASYONLARINDAN ÖNCE SATIŞA ÇIKARDIK"

Energaz hisselerinin, Okyanus grubuna yapılan operasyonlardan çok önce satışa çıkarıldığını ifade eden Yılmaz Altunsoy, "Sermayemizden kat kat fazla borcumuz vardı. Özellikle Botaş'a çok ciddi borçlanmıştık ve bu yüzden Botaş birkaç kez ihtar çekmişti. Ayrıca abonelerden yüksek katılım payı alındığı için EPDK bize uyarıda bulunmuştu. Bu yüzden lisansımızın iptali söz konusu olabilirdi. Lisansımız iptal edilirse de şirket boş bir çuvala dönecekti. O yüzden ya sermaye artırımı yapacaktık ya da hisseleri satacaktık. Sermaye artırımı için gereken nakit paramız yoktu ve satıştan başka seçeneğimiz kalmamıştı. Nusret Bey de hisselerin satımına karar vererek beni görevlendirdi. 2007 yılında bir ön alım sözleşmesi yapmıştık ama bunu da biz feshettik." itirafında bulundu.

"NUSRET ARGUN SATIŞTAN SONRA BANA ÖVGÜLERLE TEŞEKKÜR ETTİ"

Energaz hisselerinin 2010 yılında STFA'ya satılmasıyla birlikte şirkette büyük bir kutlama havası yaşandığını anlatan Altunsoy mahkemede şunları söyledi: "Hisseleri sattık diye, icra heyetimiz bayram etti, kutlama yaptı. Nusret Argun, bana mektup yazıp övgülerle teşekkür etti. '10 tane adamım olacağına senin gibi bir tane adamım olsun' dedi. O mektupların ıslak imzalı orijinalleri elimde. Ama Nusret Argun hapisten çıkınca, -ne olduysa birden- hisselerin değerinden düşük satıldığı gerekçesiyle dava açarak hisselerini geri almak istedi."

"ZALİMLER İÇİN YASIN CEHENNEM"

Kendisi hakkında hiçbir suçlama olmamasına rağmen savcı tarafından sanık durumuna düşürüldüğünü dile getiren Altunsoy "Hakkımda hiçbir şikayet yok ama ben sanık durumundayım. O savcıdan dünya ahiret şikayetçiyim." dedi.

Nusret Argun, bunun üzerine araya girerek "Sana her konuda hakkımı helal ederim ama kızım konusunda etmem." dedi. Argun'un bu çıkışı üzerine ise Altunsoy "Ben, güya Nusret Argun'un kızını icra kurulundan çıkarmışım. Bir maaşlı çalışan, patronunun kızını icra kurulundan çıkarabilir mi? Zalimler için yaşasın cehennem diyorum." diyerek Argun'a karşılık verdi.

ARGUN: KONYA'DAKİ DAVANIN ANA MADDESİ ENERGAZ HİSSELERİDİR

Nusret Argun, Energaz AŞ'deki hisselerini devrederken zarara uğradığını ileri sürerek Ankara 5. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde dava açmıştı. Mahkemedeki ifadesinde Konya'daki soruşturmanın hangi amaçla yapıldığını itiraf ederek, "Konya Cumhuriyet Savcılığı'ndaki soruşturmanın ana maddesi Energaz hisselerinin devridir." demişti.

Argun'un, Energaz AŞ'nin hisselerin satımına ilişkin kendisine kumpas kurulduğu iddiaları da yine Argun'un CEO'su Yılmaz Altunsoy'un mahkemedeki ifadeleriyle çökmüş oldu. CİHAN
<< Önceki Haber Nusret Argun'u, 1 numaralı CEO'su da yalanladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER