Nusaybin'de ölen Lokman Süne'nin cenazesi toprağa verildi


Mardin'in Nusaybin ilçesinde dün akşam hendek kapatmaya giden polis ekiplerine PKK'lıların uzun namlulu silahlarla ateş açması üzerine polislerin de karşılık vermesiyle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Lokman Süne(22) Moris mezarlığında defnedildi.

Süne'nin cenazesi otopsi yapıldıktan sonra Diyarbakır'dan getirilerek Şirin sokaktaki camide kılınan cenaze namazı sonrası Dicle mahallesinde bulunan baba evine götürüldü. Buradan da cenaze Moris mezarlığına götürüldü. Çok sayıda kişinin katılımıyla Süne'nin cenazesi defnedildi. Cenaze defnedilirken ailesi sinir krizleri geçirdi.

Cenaze töreninde HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi; "Lokman Süne gibi şehit olan tüm Kürdistan şehitlerin önünde eğiliyorum. Bütün Kürdistan AKP'nin polisleri tarafından ablukaya almış. Ablukaya alınan tüm bölgede çocukları katlediyorlar. Hepimiz bir olalım ve demokratik direnişimizle bölgemize özgürlük getireceğiz. Ölsün kölelik, Özgürlük var olsun."

Cenaze toprağa verilirken polise ait uzaktan kumandalı kameralı helikopter kalabalık üzerinde keşif uçuşu yaptı. Cenaze toprağa verildikten sonra kalabalık dağıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Nusaybin'de ölen Lokman Süne'nin cenazesi toprağa verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER