Numan Kurtulmuş'a gecikmiş cevap

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Suriye'deki durumla ilgili kendisini eleştirenlere cevap verdi.

samanyoluhaber.com

Suriye politikasının mimarlarından olan ve Dışişleri bakanıyken 'Yüz bin mülteci kırmızı çizgimizdir',  'Beşar Esed birkaç haftada devrilecek' şeklinde iddialı cümleleri bulunan Ahmet Davutoğlu tekrar sahnede.

Son olarak Türkiye'nin, Suriye politikasının doğru olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Suriye politikamızı eleştirenler çıktı. Ama Türkiye'nin Suriye politikasının insani boyutu göz ardı edilemez. Millet olarak bir destan yazdık. Cerablus operasyonu gösterdi ki, Türkiye'nin Suriye'de geliştirdiği politikalar silahlı kuvvetlerimizle birlikte mücadele eden Özgür Suriye Ordusu ve Suriyeli kardeşlerimizi ortaya çıkaran politikalardır. Eğer Türkiye son 4 yılda Suriyeli kardeşlerimize yardım etmemiş olsaydı, onlarla kader birliği yapmamış olsaydı, Cerablus’a giren Türk tankları ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman askerlerinin yanında Suriyeli kardeşlerimiz olmazdı. Bugün Cerablus’ta, Çobanbey’de ve Rai’de bütün o topraklarda eğer Türk ordusunun kahraman askerleri Suriyeli kardeşlerimizle omuz omuza savaşıyorsa ve Suriyeli kardeşlerimiz Türkiye'ye sadakatlerini göstermişseler bunu takip eden politikanın önemli bir payı vardır. Türkiye her zaman Suriye halkının yanında olmuştur. Doğru politika budur. Bundan sonra da Suriye halkının yanında olmaya devam edecektir" dedi.

KURTULMUŞ, 'BAŞIMIZA GELENLER SURİYE POLİTİKASI YÜZÜNDEN' DEMİŞTİ

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Türkiye’nin bugün başına gelen ‘birçok şeyin’ Suriye’deki durum ve ‘Suriye politikasının bir sonucu’ olduğunu söylemişti. Kurtulmuş’un bu sözlerinin Türkiye’nin Suriye politikası bakımından şimdiye dek resmi bir ağızdan yapılmış en üst düzey özeleştiri olduğu belirtilmişti.
<< Önceki Haber Numan Kurtulmuş'a gecikmiş cevap Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER