Norveç'te Maymun Çiçeği'nin izi sürülüyor

Afrika'da görüldüğü belirtiken ancak son günlerde dünyanın farklı ülkelerinde de ortaya çıkan Maymun Çiçeği virüsü için Norveç'te de harekete geçildiği aktarıldı.

SHABER3.COM

Koronavirüs salgını etkisi yitirmeye ve salgınla ilgili kısıtlamalar da kaldırılmaya başlamışken ortaya çıkan Maymun Çiçeği virüsü dünyada yeni bir endişe dalgasının yayılmasına neden oldu. Pek çok ülkede olduğu gibi koronavirüs salgını sırasında zor günlerin yaşandığı Norveç'te de söz konusu virüsle ilgili çalışmaların yapıldığı aktarıldı.
Evrensel'de yer alan ve Mahmut Algünerhan imzası taşıyan habere göre ilk olarak İngiltere’de görülen ve birçok ülkede tespit edilen maymun çiçeği virüsünün 19 Mayıs’ta İsveç’te de tespit edildiği açıklandı. Bunun ardından Norveç’te de yetkili makamlar ülkede virüsün izini sürmeye başladı.

Norveç’te henüz vakaya rastlanmadı. Ancak mayıs ayının başında başkent Oslo’yu ziyaret eden bir kişinin, kendi ülkesine döndükten sonra maymun çiçeği hastalığına sahip olduğu tespit edilince Oslo Belediyesi'nin virüsün izini Norveç’te de sürmeye başladığı duyuruldu.
<< Önceki Haber Norveç'te Maymun Çiçeği'nin izi sürülüyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER