"Normalleşme" öncesi açıklama

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 1 Haziran'da başlayacak normalleşme öncesi uyarılarda bulunarak, "Bu virüsle beraber yaşayacağız. Yoksa aylarca, yıllarca evde kalacak değiliz." dedi.

SHABER3.COM

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, normalleşme döneminde maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini ifade etti. 

Özlü, YouTube kanalında yaptığı açıklamada bütün dünyada normalleşmenin başladığına dikkati çekerek "Normalleşmek zorundayız. Bu virüsle beraber yaşamayı öğrenmek zorundayız. Yoksa aylarca, yıllarca evde kalacak değiliz." dedi.

"KURAL DEDİĞİMİZ ŞEY SON DERECE BASİT: MASKE, MESAFE VE HİJYEN"

Özlü vak'a sayılarının artarak salgının tekrar başlamaması için hijyen, maske ve mesafe kurallarına 7'den 70'e herkesin uyması gerektiğini ifade etti.

Özlü şöyle konuştu: “Normalleşme süresi 1 Haziran itibariyle hız kazandı. Herkeste bir endişe var; “Salgın başa döner mi? Vaka sayılarımız artar mı?” diye. Endişe duymakta haklısınız. Endişe faydalı bir şey çünkü endişe bizi tedbir almaya yöneltir. Normalleşmeyi yapmak zorundayız ama bunu yaparken mutlaka kurallara uymamız lazım. Aslında kural dediğimiz şey son derece basit. 7’den 70’e herkesin yapabileceği kadar basit. Maske, mesafe ve hijyen. 

Bunu herkes uygulamalı. Sadece benim uygulamam yeterli değil. Ben, sen, o, biz, siz, onlar…Hepimiz birlikte bunları uygulamalıyız ki etkili olsun. Kendimiz de uygulayacağız uygulamayan varsa nazikçe uyaracağız. Bunu uygulayan kişiler, müesseseler, kurumlar, işletmeler, mağazalar onları tercih edeceğiz. 

Uygulamayan, dikkate almayan, kurallara uymayan işletmelerden, mağazalardan, dükkanlardan mal ve hizmet almamaya çalışacağız. Onların yöneticilerini uyaracağız. Bu işletmeler hakkında puanlamalar yapacağız kurallara uyup uymadıkları hakkında ki bu şekilde toplumsal duyarlılık oluşsun ve iyileşme sürecine hepimiz katkı sunalım."

"BU VİRÜSLE BERABER YAŞAYACAĞIZ"

Normalleşmenin başlamasının bir mecburiyet olduğunu ifade eden Özlü sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece biz değil, bütün dünya yapmak zorunda. Zaten yapıyorlar. Bu normalleşme sadece bizde değil, bütün dünyada başladı. Salgını tekrar başlatmayacağız. Bu mümkün. Nasıl ki, ateşten yanarız diye ateşe kullanmayı bırakmıyoruz, sıcak bir şeyi tutarken nasıl kalın bir eldiven veya maşa kullanıyoruz. Yeni normale hepimiz alışacağız." 
<< Önceki Haber "Normalleşme" öncesi açıklama Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER