Nokta'nın haberine erişim engeli

Nokta Dergisi'nin bu haftaki kapak haberi olan AKP yöneticilerinin itiraf niteliğindeki tutanakları internetten kaldırtmak için girişimde bulunulduğu ortaya çıktı

Nokta'nın haberine erişim engeli

Tutanaklarda konuşmaları yer alan Ömer Çelik'in gerçek olmadığını öne sürdüğü haberle ilgili, AKP'nin haberi internetten yok etme girişiminde bulunduğu belirtildi. Nokta Dergisi'nin mahkeme kararına dayandırarak duyurduğu sansürün ardından Dergi haberini, -engellenen sayfanın yerine- yeni bir sayfada paylaştı.

Nokta Dergisi şu ifadelerle durumu anlattı:

''Nokta’nın “AKP Günlükleri” başlıklı kapak haberi, AKP’yi adeta karıştırdı. Haberin yayınlanmasının ardından,  AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Ömer Çelik, her ne kadar “hayal mahsulü ve kurgu” olduğunu savunsa da parti yönetiminde köstebek avı başlatılırken, tutanakları kimin sızdırdığını bulmak için de geniş kapsamlı bir soruşturma açıldı.

AKP kendi içinde köstebek avı başlatmışken diğer yandan da boş durmayıp NOKTA’nın “AKP Günlükleri” haber linkini  engellemiş ve haberi alan diğer sitelerin linklerini de engelleme girişimlerini başlattı.

İTİRAFLAR ART ARDA GELİYOR

Peki ne vardı da bu haberde bu kadar korkup hemen bir savunmaya geçip, engelleme girişimde bulundular.

Hemen söyleyelim. Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen bu haberde AKP kurmayları neden kaybettiklerini ve neden kaybetmeye devam edeceklerini, umutsuz bir ruh hali içinde birbirlerine itiraf ediyorlar. AKP’nin Saray’ın duvarlarına çarptığını ve Erdoğan’ın güdümünde kaldığını itiraf ediyorlar. AKP’nin ezdiği tüm kesimler için “Nasıl ki 28 Şubat’ta bize zulmedenler bize karşı direnemediler. Biz de bu kesime karşı koyamayacağız” diyerek, yaklaşmakta olan sonu gördüklerini konuşuyorlar.''
<< Önceki Haber Nokta'nın haberine erişim engeli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER