Nokta dergisine baskına Arap dünyasının yorumu

Nokta dergisine düzenlenen operasyon, Arap basınının genelinde sert tepkilere yol açtı.

Nokta dergisine baskına Arap dünyasının yorumu

Arap medyası, Türkiye'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a muhalif olan hemen her kesime baskı yapıldığını belirterek bu defa hedefin Nokta dergisi olduğunu yazdı. Bir haber sitesi ise Nokta dergisine yapılan baskını "Erdoğan'a Nokta" başlığıyla eleştirdi.

Arap dünyasında en fazla takip edilen haber portalı el-Bawaba'da, Erdoğan'ın selfie fotoğrafı yüzünden polisin sabahın erken saatlerinde Nokta dergisine baskın yaptığı aktarıldı. Haberin içeriğinde de Erdoğan'ın rejimi değiştirdiği iddiasında bulunularak yeni rejimin 'diktatörlüğe' dönüştüğü savunuldu.

"ESKİ DİKTATÖRLERİ GEÇTİ"
Suudi Arabistan merkezli ve internet haberciliğinde adından sıkça söz ettiren el-Acil haber sitesi ise baskını, "Erdoğan'a Nokta" başlığıyla okuyucularına duyurdu. Haberde, son baskınla birlikte "Erdoğan'ın Ortadoğu'nun eski diktatörlerini geçtiği" iddia edildi.

Filistin'den yayın yapan Arab48 haber sitesi, Nokta dergisinin son sayısının kapağını 'Nokta' diyerek tam sayfa yayınladı. Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Skynews Arabia haber kanalı da, baskını "Erdoğan'ın selfie'si Türk polisini kızdırdı" başlığıyla ele aldı. Haberde, Erdoğan'ın tüm muhalif basını 'ihanet ve terör" suçlaması yaparak susturmaya çalıştığı da vurgulandı.

TÜRKİYE'NİN NEREYE GİTTİĞİNE İNANAMIYORUZ!
Ortadoğu'ya yayın yapan al-Hurra televizyonu, haberi, "Erdoğan'la dalga geçiyorlar" başlığıyla gördü. El-Rai al-youm haber sitesi ise "Erdoğan kendini eleştiren herkese kzıgın" diyerek Cumhurbaşkanı'nın kızgın halinde çekilmiş bir fotoğrafını okurlarıyla paylaştı.

Öte yandan Şuruk, Dustur, haber24 gibi basın kuruşları da konuyla ilgili haberlerinde, "Erdoğan, selfie mizahı yapan Nokta dergisini vatan hainliği ve terörle suçladı" ifadesini kullandı. Üç basın kuruluşunun konuyla ilgili haberinde editörler, "Türkiye'nin nereye doğru gittiğine inanamadıkları" yorumunu okuyucuyla paylaştı.

YOLSUZLUKLARI VE IŞİD YARDIMINI ÖRTMEK İÇİN Mİ?
Mısır'dan yayın yapan Vatan gazetesinde de, "Bölgede Suriye, Filistin, Yemen, her gün denizden ölüm haberleri gelen göçmen sorunu gibi ciddi meseleler varken Erdoğan'ın Zaman, Hürriyet, Cumhuriyet, Bugün gazeteleri ile Samanyolu TV ve son olarak da Nokta dergisiyle niçin uğraştığının anlaşılmadığı" vurgulandı. Haberlerde ayrıca, "Bunların hepsi yolsuzlukları örtmek ve IŞİD'e yardım ettiğini saklamak için mi?" sorusu yöneltildi.





CHA
<< Önceki Haber Nokta dergisine baskına Arap dünyasının yorumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER