Noel Baba ayininde Ruslar'ın az olması dikkat çekti


Antalya Demre'de her yıl düzenlenen Noel Baba Müzesi'ndeki ayinde bu yıl Rus vatandaşlardan fazla katılım olmaması dikkat çekti.

Antalya'nın Demre ilçesinde yaşayan 'Noel Baba' adıyla bilinen Saint Nicholas, her yıl 6 Aralık tarihinde ayin düzenlenerek anılıyor. Bu yıl Noel Baba Müzesi'nde düzenlenen ayini ise İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden Hrisostomos Kalaycı yönetti. Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris, eşi Yvonne Phoeve Tsakiris, İstanbul Fener Rum Patrikhanesi ve Yunanistan'dan gelen din adamlarının da katıldığı ayin töreninde her yıl Rus uyruklu vatandaşların fazla olması dikkat çekerken bu yıl düzenlenen törende sayıca az olmaları gözlemlendi.

Kilisede sevgi, kardeşlik, barış, dinler arası diyalog ve savaşların sona ermesi için dualar edildi. Ayrıca ayine katılanlara kutsanmış olarak kabul edilen su ve ekmek de ikram edildi.

Öte yandan ayin sonrası Türkçe ve Yunanca konuşma yapan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi'nden Hrisostomos Kalaycı, Türk yetkililere teşekkür ederek 2016 yılının barış dolu bir yıl olmasını diledi.
Ruslarin-az-olmasi-dikkat-cekti-1961072.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Noel Baba ayininde Ruslar'ın az olması dikkat çekti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER