Nobel ödüllü profesör kongre için Türkiye'ye geliyor

Nobel ödüllü profesör kongre için Türkiye'ye geliyor

Turgut Özal Üniversitesi'nce (TÖÜ) bu sene 7.'si düzenlenecek Uluslararası Tıp Kongresi, Nobel ödüllü ünlü bilim adamı Prof. Rolf Martin Zinkernagel'i Tıp öğrencileri ile buluşturacak. Öğrencilere ufuk açıcı sunum yapacak olan Prof. Zinkernagel, 1996 yılında Peter Doherty ile birlikte 'İmmün Sistem Savunmasında Spesifitenin Keşfi' çalışması ile Nobel Fizyoloji ve Tıp ödülünü kazanmıştı.

7. Uluslararası TÖBAT Tıp Kongresi, 8-10 Nisan tarihleri arasında Kızılcahamam Swiss Otel'de gerçekleştirilecek. Kongrede 1996 yılında Peter Doherty ile birlikte 'İmmün Sistem Savunmasında Spesifitenin Keşfi' çalışması ile Nobel Fizyoloji ve Tıp ödülünü kazanan Prof. Dr. Rolf Zinkernagel'da öğrencilerle buluşacak. Ayrıca Nature, Science, Cell, Molecular Cell gibi 18 tane dergiye hakemlik yapmış, Dünya Sağlık Enstitüsü gibi sağlık kuruluşlarının ve komitelerin de değerlendirme heyetinde bulunan Prof. Dr. Alexander Mankin'de ilk yapay ribozomu olan Ribo-T sunumunu gerçekleştirecek.

SOSYAL PROGRAMLARDA FİLİNTA RÜZGARI

Sosyal programlarda ise katılımcılar, AKUT'u kuran ekip arasında yer alan Ferudun Çelikmen, TRT'nin izlenme rekorları kıran dizisi Filinta ekibi, dünyaca ünlü bilardocu Semih Saygıner ile twitter fenomeni beyinsiz adam Hakim Türkmen de katılımcılarla buluşacak. PUBMED'ın ek sayısında kongreden seçilecek 20 bildiri yer alacak. Ayrıca ayrı ayrı salonlarda öğrenciler ve akademisyenler bilimsel sunumlar gerçekleştirecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Nobel ödüllü profesör kongre için Türkiye'ye geliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER