Nintendo'nun CEO'su Iwata Satoru hayata veda etti

Nintendo'nun CEO'su Iwata Satoru'nun, 55 yaşında kanser sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Nintendo'nun CEO'su Iwata Satoru hayata veda etti

Japonya'nın dünyaca ünlü oyun devi Nintendo'nun CEO'su Iwata Satoru'nun, 55 yaşında kanser sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

Merkezinin Japonya'nın Kyoto kentinde bulunduğu Nintendo Co. firmasından bugün yapılan basın açıklamasında, şirketin CEO'su 55 yaşındaki Iwata Satoru'nun, safra kesesindeki kanser sebebiyle Cumartesi günü hayata veda ettiği duyuruldu.

Yamauchi ailesi tarafından yönetilen şirketin ilk, aile üyesi olmayan CEO'su olarak bilinen Iwata'nın, 2002 yılından itibaren Nintendo şirketini yönettiği biliniyor. Bu süre içinde Iwata, Nintendo firmasında Game Boy Advance SP ve Wii U'yu geliştirerek şirketin gelirini üçe katlanmasını sağlamıştı.

Uzun süre Nintendo karakterlerinin akıllı telefonlara taşınmasına karşı çıktığı bilinen Iwata, bu sene Mart ayında DeNa Co. adında ortak firma tesis ederek, akıllı telefonlarda da Nintendo oyunlarının oynanması için kolları sıvamıştı. Ancak geçen sene safra kesesindeki kanser nedeniyle geçirdiği ameliyata rağmen hastalığının devam etmesi sonucu, Iwata Cumartesi günü hayatını kaybetti.

Tokyo'daki ACE Araştırma Enstitüsü'nde çalışan Yasuda Hideki ismindeki bir analist, Iwata'nın, oyun sanayisine büyük katkılarını dile getirerek, ölümünün Nintendo için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

Öte yandan, Nintendo'nun hisse senetlerinin, bu sabah saatlerinde yüzde 4,1 yükseliş kaydederek 20 bin 315 Yen'e yükselmesi dikkat çekti.


CİHAN
<< Önceki Haber Nintendo'nun CEO'su Iwata Satoru hayata veda etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER