Nilüfer'de klasik gitar rüzgarı

Nilüfer'de klasik gitar rüzgarı

Bursa'nın Nilüfer ilçesi, Uluslararası klasik gitar yarışmasına ev sahipliği yapacak.

16 Nisan Perşembe günü başlayacak yarışmaya 29 ülkeden toplam 92 gitarist katılacak. Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenecek Nilüfer uluslararası klasik gitar yarışması 19 Nisan'da sona erecek.
Büyük ilgi gören yarışmaya Arjantin'den Avusturya'ya, Yunanistan'dan Beyaz Rusya'ya, Belçika'dan Brezilya ve ABD'ye kadar katılımcıların yer alacağı yarışma beste ve yorum kategorilerinde yapılacak.

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğretim elemanı ve gitar sanatçısı Veysel Özgür Sağlam'ın proje koordinatörlüğünde 4 gün sürecek yarışmada ilk iki gün elemeler yapılacak. Üçüncü gün yapılacak yarı final sonrası 19 Nisan Pazar günü yapılacak final müsabakası ile beste ve yorum kategorisinde dereceler belirlenecek.

DÜNYACA ÜNLÜ JÜRİ ÜYELERİ

Yarışmanın jüri üyeleri arasında dünya çapında ünlü 3 klasik gitar virtüözü de bulunacak. Yarışmada jüri üyeliği de yapacak olan Ricardo Moyano 16 Nisan Perşembe günü UÜ Mete Cengiz Konser Salonu'nda, Kevin Seddiki 17 Nisan Cuma günü Nazım Hikmet Kültürevi'nde, Marco Meloni de 18 Nisan Cumartesi günü Gölyazı Kültürevi'nde konser verecek.
Yarışmanın yarı final ve final yarışmaları halka açık olarak gerçekleştirilecek. Konserlerin de ücretsiz olarak izlenebileceği uluslararası yarışmanın finali Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı konser salonunda gerçekleştirilecek. Final akşamında Todo Tango Orquesta'nın vereceği konser sonrasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.
CİHAN
<< Önceki Haber Nilüfer'de klasik gitar rüzgarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER