Niğdeliler hamsiye doyacak


Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu tarafından geleneksel hale getirilen lV. Hamsi Şenliği, 20 Aralık Pazar günü saat 12.00'de Niğde Kent Ormanı'nda gerçekleştirilecek.

Niğde'de bulunan Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı İlyas Çap, lV. Geleneksel Hamsi Şenliği'nde sürpriz etkinlikler ve çarpıcı bir içerik ile etkinliğin tam bir bayram havasında kutlanması için tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Çap, "Bizler Niğde'de yaşayan Karadenizliler olarak bölgesel kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz, bu kültürü bize yıllardır kucak açan Niğdeli hemşehrilerimize tanıtmak ve onlarla duygularımızı paylaşmak istiyoruz. 4.'sünü düzenlediğimiz Hamsi Şenliği'ne, hangi bölgeden ve ilden olursa olsun ilimizin yöneticilerinin dün de bugün de tam desteğini gördük. Niğdeli'lerin büyük teveccühü, bize bu şenlikleri geleneksel hale getirmemizde teşvik edici oldu. İlin, bölgenin, yörenin kültürü milli kültürün bir parçasıdır. Milli kültürünü gelecek nesillere aktaramayan ve yaşatamayan milletler yok olmaya mahkumdur." dedi.

Izgarasını alıp gelen üyelere ve katılımcılara hamsi ikram edileceğini, ateşlenmiş mangalların başında birlikte pişirilip yeneceğini ve horon tepileceğini belirten Çap, "Ayrıca Karadeniz insanının günlük hayatından örnekler sunulacaktır. Yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte güzel, şen bir etkinlik yapmak üzere gayretlerimiz devam etmektedir. 20.12. 2015 tarihinde saat 12.00'de Kent Ormanı'ndaki lV. Hamsi Şenliği'nde tüm Niğde halkını aramızda görmekten memnun oluruz." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Niğdeliler hamsiye doyacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER