New York Times: FBI'ın Trump soruşturması Avustralya'dan gelen bilgiyle başladı

FBI, bir süre önce ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya arasındaki ilişkilere dair soruşturma başlattı.

SHABER3.COM




Soruşturma öncesi Trump kıyımına uğrayan üst düzey isimler arasında FBI Başkanı James Comey de vardı.

Türkiye’de adı, Fethullah Gülen aleyhine lobi faaliyeti yapmak için tutulan isim olarak anılan ve bunu sonradan kendisinin de itiraf ettiği eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn hakkında Comey’in soruşturma açmak istediği ABD basınına yansımıştı. Trump’ın da bunun üzerine soruşturmayı engellediği iddiaları gündeme gelmişti.

İddiaları reddeden Trump, kendisi hakkında soruşturmayı yorumlarken, FBI'ın itibarının 'lime lime edildiğini ve daha önce hiç bu kadar zedelenmediğini' söyleyecekti.

Soruşturmaya ilişkin son haber New York Times’tan geldi. Avustralya'dan gelen bir bilgiyle soruşturmanın başladığını belirtiyor NYT.

İddia, Amerikalı ve Avustralyalı kaynaklara" dayandırılıyor.

Gazeteye göre, Trump'ın danışmanı George Papadopoulos, Trump'ın seçimdeki rakibi Hillary Clinton'a Rusya tarafından suçlamalar yöneltileceğini, Avustralya'nın İngiltere'deki üst düzey temsilcisi Alexander Downer'a "Londra'da çok içtikleri bir gece" söylüyor.

Papadopoulos'un bu bilgiyi neden Downer ile paylaştığı bilinmese de Downer bu bilgiyi Avustralya hükümetine iletmiş.

Clinton'ın e-postalarının Wikileaks tarafından internette yayınlanmasının ardından Avustralya, daha sonra bu bilgiyi FBI ile paylaşıyor.

İngiliz BBC ise, New York Times'ta yer alan bilgileri henüz doğrulatamadıklarını söylüyor.

Beyaz Saray avukatı Ty Cobb, konuyla ilgili gazeteye bir açıklama yapmayı reddetmiş BBC’nin aktardığına göre.

Beyaz Saray, George Papadopoulos'u "kampanyada pek bir etkisi bulunmayan sıradan bir gönüllü" olarak göstermeye çalışsa da, Papadopoulos'un Trump'ın yanı sıra Adalet Bakanı Jeff Sessions ve İngiltereli temsilciler gibi üst düzey yöneticilerin katıldığı toplantılara katıldığı biliniyor.

FBI tarafından açılan soruşturmada FBI'a yalan söylediğini kabul eden Papadopoulos, şu an Trump'ın Rusya ilişkilerine dair yürütülen soruşturmada teşkilata bilgi veriyor.

<< Önceki Haber New York Times: FBI'ın Trump soruşturması Avustralya'dan... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER