New York'tan İzmir Fatih Koleji'ne ödül


İzmir Fatih Koleji öğrencileri Genius Olympiad Proje Yarışmasından 'Dünya Birinciliği' ve 'Dünya İkinciliği' dereceleri ile döndü.

New York Satate Üniversitesi tarafından düzenlenen uluslararası Genius Olympiad proje yarışması, 14-19 Haziran 2015 tarihleri arasında ABD' nin Oswego şehrinde gerçekleştirildi. İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri proje yarışmasına proje öğretmeni Viki Kalderon eşliğinde 2 proje ile katıldı. 69 ülkeden 401 projenin sergilendiği yarışmada, 253 Science projesi arasından İzmir Özel Fatih Koleji öğrencileri Güven Çömezoğlu ve Oğul Yazıcıoğlu hazırladıkları 'Development of Prismatic Zinc-Nickel Battery With High Energy Capacity' projesi ile gümüş madalya kazanarak 'Dünya İkincisi' olurken, Özgür Ülker ve Hatice Öztekin 'A New Generation Colorimetric Method for Lead Analysis: Aptamer Modified Gold Nanoparticles' projesi ile altın madalya ve 'Dünya Birinciliği' ünvanını elde etti.

Yurtdışında alınan başarılardan dolayı memnuniyetini dile getiren Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir; "Genius Olympiad uluslararası çok önemli bir yarışmadır. Öğrencilerimiz dünya birinciliği ve ikinciliğinin yanında SUNY Oswego Üniversitesi'nden öğrenim bursu da kazandılar. Öğrencilerimizi ve proje ekibimizi ABD'de aldıkları derecelerden dolayı kutluyor ve başarımızın devamını diliyorum." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber New York'tan İzmir Fatih Koleji'ne ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER