New York Eyalet Meclisi'nden yazar Emine Eroğlu'na ödül

New York Eyalet Meclisi, yazar Emine Eroğlu'na "Yılın İnanç Özgürlüğü" ödülünü verdi.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri New York Eyalet Meclisi, Hizmet Hareketi’ni temsilen Yazar Emine Eroğlu’na yılın inanç özgürlüğü ödülünü verdi.

Emine Eroğlu, ödülü Hizmet Hareketi’ne mensubuyitleri nedeniyle halen hapiste yatan binlerce kadın ve anne ile onlarla birlikte mahpus edilen çocuklar adına aldığını söyledi.

 
Gelişmeyi sosyal medya hesabından paylaşan yazarımız Emine Eroğlu, şu ifadeleri kullandı: “O kadınlar, iyiliği çoğaltmaktan başka bir şey yapmadılar. İyiliği çoğalttılar, çünkü bunun kötülükle mücadele edebilmenin en etkili yöntemi olduğuna inanıyorlardı. Gördükleri zulüm, onların yöntemlerinde ne denli isabet ettiklerinin delilidir.Aldığım bu ödül beni, kinlerin, nefretlerin, gecenin koyu karanlıkları gibi dört bir yanı sardığı böyle bir zaman dilimi içerisinde, sevgiyi rehber yapıp yürümemin mümkün olduğuna bir kez daha inandırdı.”




Eroğlu ayrıca ödülü atfettiği mahpus binlerce kadın için, "O kadınlar, iyiliği çoğaltmaktan başka bir şey yapmadılar. İyiliği çoğalttılar, çünkü bunun kötülükle mücadele edebilmenin en etkili yöntemi olduğuna inanıyorlardı. Gördükleri zulüm, onların yöntemlerinde nedenli isabet ettiklerinin delilidir." dedi 






<< Önceki Haber New York Eyalet Meclisi'nden yazar Emine Eroğlu'na ödül Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER