Nefret operasyonunda 64 kişi adliyede

Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan, aralarında polisler ve işadamlarının da bulunduğu 64 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.

Nefret operasyonunda 64 kişi adliyede

Kocaeli'de yürütülen soruşturması kapsamında 88 kişi hakkında yakalama kararı verilirken, 7 ilde düzenlenen operasyonla aralarında iş adamları ve polislerin de bulunduğu 64 kişi gözaltına alındı.

Yurt dışında bulunan Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ hakkında da yakalama kararı bulunurken, gözaltındaki 64 kişi, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Adliye önünde bekleyenler gözaltındaki yakınlarına alkışlarıyla destek oldu.

Gözaltına alınan hayırseverlere yöneltilen soru:  Zaman Gazetesi’ne abone misiniz?

Gözaltına alınan kişilere yöneltilen sorular herkesi şaşırttı.

Sorulardan bazıları şöyle: “Yurtiçinde ve yurtdışında özel okulda daha önce veya şimdi okuyan çocuğunuz veya okul masraflarını karşıladığınız yakınınız var mı? Var ise hangi okullarda okudu? Ne kadar ücret ödediniz veya ödüyorsunuz? Okul ücretlerini hangi banka üzerinden ödediniz veya ödüyorsunuz? Okul ücretlerini başka bir kurum aracılığı ile yaptınız mı? Zaman Gazetesi, Aksiyon ve Sızıntı Dergilerine abone miydiniz, halen abone misiniz? Abone iseniz bu gazete ve dergilere abonelikteki amacınız nedir? Sizi kim abone yaptı, abonelik ücretlerini kime, nereye ve ne şekilde ödediniz veya ödüyorsunuz? Fethullah Gülen’i tanıyor musunuz? Tanıyorsanız nereden ve ne şekilde tanıyorsunuz? Fethullah Gülen Cemaati’nin herhangi bir toplatışına veya faaliyetine katıldınız mı? Katıldıysanız, bu toplantılara kimler katılmıştı, toplantıları kimler hangi tarihte ve nerede organize etmişti? Toplantılarda sizden, himmet, hayır, bağış, kurban ve zekât adı altında herhangi bir yardım talebinde bulunuldu mu? Yardımda bulunduysanız, herhangi bir makbuz veya belge aldınız mı?  Şahsınız adına veya şirketiniz aracılığı ile yurtdışındaki herhangi bir kuruluşa, derneğe, okula veya şahsa para yardımında bulundunuz mu? Bulunduysanız yardımın miktarı ne kadardır ve hangi amaçla yardımda bulundunuz? Para transferini hangi baka veya kuruluş üzerinden yaptınız?  Cep telefonunuzda hangi iletişim programlarını kullanıyorsunuz? Whatsapp, Kakao Talk programlarını kullanıyor musunuz? Bu programları kullanmaktaki amacınız nedir? Bu programlarla özellikle görüştüğünüz kişi veya konu var mı?”



<< Önceki Haber Nefret operasyonunda 64 kişi adliyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER