Ne oldu Rabia?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri bir araya geldi.

samanyoluhaber.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri görüştü. Bu görüşme, Mısır'la yaşanan krizin ardından bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile Mısır Dışişleri Bakanı Şükri Venezuela'daki Bağlantısızlar Zirvesi'nde birlikte görüntülendi.



İki lider ayaküstü sohbet ederken, bu görüşme, Türkiye ile Mısır arasında yaşanan kriz sonrasında bir ilk olma özelliği taşıyor.
2013 yılında Mısır'daki askeri darbesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerginleşmiş ve iki ülkenin diplomatik ilişkileri maslahatgüzar seviyesine gerilemişti.

İlerleyen dönemlerde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, askeri müdahaleyi “darbe” olarak nitelendirmişti. Erdoğan, Sisi’yi “tiran” olarak nitelemiş, Sisi ise “Türkiye içişlerimize karışmayı bırakmalı” şeklinde tepki göstermişti.

2016 yılına gelindiğinde ise Başbakan Yıldırım, var olan durumun ekonomik anlamda iş birliği yapmak için büyük bir engel olmadığını kaydederken, Mısır da bu durumu olumlu karşılamış ve Türkiye'den var olan Mısır hükumetini kabul etmesini istemişti.
ÖNE ÇIKAN HABERLER