NBA'de şampiyon belli oldu

Golden State Warriors, NBA finallerinde seriyi 3-1 yaptığın herkes şampiyonu belirlemişti! LeBron James ve arkadaşları hariç! Cleveland Cavaliers, NBA tarihinde ilk kez 3-1 geriden gelip şampiyonluk yaşayan takım olmayı başardı.

NBA'de şampiyon belli oldu

NBA Final serisinde Golden State Warriors ile Cleveland Cavaliers 7. maçta büyük zafer için parkeye çıktı. Oracle Arena’da oynanan mücadeleyi LeBron James’in sırtladığı Cavaliers 93-89 kazanarak, seriyi 3-1 geriden gelerek 4-3 önde tamamladı ve şampiyonluk kupasını şehrine götürdü!

Finalin MVP’si seçilen LeBron James karşılaşmayı 27 sayı, 11 ribaunt, 11 asist, 3 blok ve 2 top çalma istatistikleriyle tamamladı. Maçın bitimine 1 dakikadan az bir süre kala çok kritik 3 sayılık isabet bulan Kyrie Irving 26 sayı ile katkıda bulundu.

İlk yarıyı 49-42 geride tamamlayan Cleveland Cavaliers, son çeyrekte sert savunmasıyla Golden State Warriors’a sadece 13 sayılık izin verince zafere uzandı. Gecenin en kritik anlarında bir diğeri ise LeBron James’in Andre Iguodala’ya yaptığı bloktu…

Sezon içerisinde 73 galibiyet alarak, Chicago Bulls’un 20 yıllık rekorunu kıran Warriors, finalde 3-1 öne geçmesine rağmen kupayı kaybederek büyük şok yaşadı.

İlk yarıda Draymond Green’in 22 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistlik performansı Warriors’u öne geçirirken; serinin 6. maçında cezası nedeniyle oynamayan Green ikinci yarıda sadece 10 sayıda kaldı. Curry 17 sayıda kalırken, Thompson da 14 sayıyla etkisiz kaldı.

Cavaliers’tan ayrılıp Miami Heat’e gittiğinde şehirde büyük tepki çeken LeBron James, geri döndüğünde takımına tarihinin ilk şampiyonluğunu getirdi. İkinci döneminin başında “Cavaliers’ı şampiyon yapmaya geldim” diyerek iddiasını ortaya koyan LeBron, maç sonunda gözyaşlarına hakim olamadı.



<< Önceki Haber NBA'de şampiyon belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER