Nazlı Ilıcak: Tahşiye operasyonu ve komedi dizisi

Nazlı Ilıcak: Tahşiye operasyonu ve komedi dizisi

(...)
Tahşiye operasyonu ve komedi dizisi

Paralel yapı iddialarının çivisi çıktı; tam bir komediye dönüştü. Meselâ, Tahşiye operasyonunda, 3. dalgada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hasan Yılmaz, 8 polis hakkında gözaltı kararı verilmesi için nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne başvurdu. 6 Temmuz 2015 tarihli Yeni Şafak Gazetesi, gözaltına alınan ve hakkında tutuklama istenen polislerden Bayram Özbek için şunları yazdı: “Polis Okulu Müdürü Bayram Özbek’in evinde ele geçirilenler, ‘paralellerin’ hâlâ dinleme yaptığını gözler önüne serdi. Özbek’in evinde, çok sayıda dinleme kasetinin yanı sıra, dinlemeyi gerçekleştirebilmek için cihaz bulunduğu da öğrenildi.”

Sonraki günlerdeki gelişmelerle mizahi bir durum ortaya çıktı. Sulh Ceza Hâkimliği, hemen Bayram Özbek’i serbest bıraktı. Evinde bulunduğu ileri sürülen dinleme cihazı bakın neymiş: Bebeğin ağlama sesini duymak için kullanılan özel âlet.

Meğer Bayram Özbek, Elazığ’da görev yaptığı sırada, çocuklarının ağlama sesini duymak için bu cihazı satın almış.

Ayrıca, Tahşiyeciler’e operasyon emrinin, Tek Türkiye dizisinin Karanlık Kurul’undaki konuşmalar vasıtasıyla verildiği iddia ediliyordu. Sabah Gazetesi de Özbek’ten “Operasyon dizisi Tek Türkiye’nin diyalog yazarı” diye söz etmişti. Meğer Özbek, bu dizinin senaristi değilmiş.

Kendilerine gazete adı veren bu basın kuruluşlarının utanması da yok. Ne bir özür, ne de bir düzeltme… Çamur at izi kalsın. Bayram Özbek, aralarında Deli Dumrul’un da bulunduğu birçok sinema filminin senaryosunu yazmış. Bir de “Çiçekler Kurumasın, Yuvalar Yıkılmasın” isimli tiyatro eseri varmış.

Zaten operasyon talimatı diziyle verilmez. Kaldı ki, Karanlık Kurul’daki konuşmalar, Tahşiyeciler’i hedef göstermiyor, “Aramıza karışırlar, bizi de silâhlı terör örgütü gibi gösterirler” anlamında uyarı sözlerinden ibaret. Bundan dolayı Samanyolu televizyonunun başındaki isim Hidayet Karaca cezaevine girdi; halen Silivri’de. Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Tahşiye kumpasından tutuksuz yargılanıyor. Karanlık Kurul’un senaristi ise, ilk dalgada gözaltına alınıp, serbest bırakılmıştı. Şimdi bir başka senarist buldular, evinde bebek sesi dinleme cihazı olan. Farklı senaryolar yazmış. Ama Tek Türkiye diziyle hiçbir ilgisi bulunmuyor. Tuttular onu hâkim karşısına çıkardılar.

“Tahşiye kumpasını” takip eden savcılığı bir hayli kabiliyetli buldum. Eylem ve söylemlerinden güzel bir komedi dizisi ortaya çıkar diye düşünüyorum. Bu diziye şimdiden atv talip olabilir.

(YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ)
<< Önceki Haber Nazlı Ilıcak: Tahşiye operasyonu ve komedi dizisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER