Nasuh Mahruki'ye AKUT'tan istifa çağrısı

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, AKUT'un siyasi bir taraf gibi gösterilmesinin yanlış olduğunu belirterek "Nasuh Mahruki'ye istifa edip siyasetle uğraşması gerektiğini söyledik" dedi.

Nasuh Mahruki'ye AKUT'tan istifa çağrısı



AKUT Antalya Birim Sorumlusu ve Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sevgül, düzenlediği basın toplantısında, son dönemde AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin söylemleriyle ilgili dernek içinde büyük rahatsızlık olduğunu söyledi. 

Sahada çalışan gönüllü arkadaşları adına bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını ifade eden Sevgül, Türkiye'nin dört bir yayına yayılmış 36 birimde 2 bin 200 gönüllü ile çalıştıklarını ve bu kişilerin siyasi taraf olmadan arama kurtarma faaliyeti yaptıklarını aktardı.

Sevgül, AKUT Başkanı Mahruki'nin siyasi söylemlerinin kurum içinde rahatsızlık oluşturduğuna dikkati çekerek şöyle devam etti: 
"Nasuh Mahruki'ye istifa edip siyasetle uğraşması gerektiğini söyledik. AKUT'u siyasi söylemleriyle bir taraf gibi gösteriyor. Biz taraf değiliz. Amacımız insan hayatı kurtarmak

. Hepimizin siyasi düşüncesi var ama bu AKUT adı altında bunlar düşünülmez, dile getirilmez ve tartışılmaz. Siyaset üstü bir kurumuz."
<< Önceki Haber Nasuh Mahruki'ye AKUT'tan istifa çağrısı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER