'Namuslular cesur olmalı!'

Yarbay, Alkan kardeşi şehit yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde, “Çözüm diyenler ne oldu da ‘Sonuna kadar savaş’ diyor” diye isyan etmiş, “Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git” diye haykırmıştı. Başta AKP’li yazarlar ve ‘Ak troller‘ ise kendisini vatan haini ilan etmiş, PKK’lı ve DHKP-C bağlantılı olduğunu öne sürmüştü. O sözlerinden dolayı disiplin cezası verilen Alkan, son KHK’yla TSK’dan ihraç edilmişti.

SHABER2.COM

‘Cemaatçi diye atılabileceğim aklımın ucundan bile geçmezdi’

Kendisinin Cemaat'le ilişkili olmadığını belirten Alkan, bunun ağırına gittiğini söyleyerek, “Beni neden Cemaatçi yapıp attıklarına ilişkin hiçbir fikrim yok. Böyle bir grubun içinde benim asla olmayacağımı, bu karara imza atanlar da bilir. Açıkçası Cemaatçi iye atılabileceğim hiç aklımın ucundan bile geçmezdi” dedi.

‘Yapılanları unutmayacağım, her yerde konuşacağım’

Darbe girişiminin ardından birçok kişinin mağdur edildiğini söyleyen Alkan, tutuklanmaktan korkmadığını söyledi: “Bana yapılanları da unutmayacağım ve her yerde konuşacağım. ‘Aman konuşma’ diyorlar. Benim hayatıma son verilmiş, mesleğim elimden alınmış, daha bundan fazla ne kötülük olur? O zaman ‘Tutuklarlar’ diyorlar. Tutuklasınlar. İşte o zaman zulüm tamamlanır.”

‘Nedir bu böyle, herkes sinmiş, çekinmiş durumda’

Alkan, ‘cesaret’ çağrısı da yaptı: “Dışarıda esir gibi korku içinde, pısırık olacağıma, gider cezaevinde yatarım. Hapiste de olsa fikrim, vicdanım hür olmalı. Nedir bu böyle, herkes sinmiş, çekinmiş durumda. Namusluların cesaretli olma zamanıdır.”
<< Önceki Haber 'Namuslular cesur olmalı!' Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER