Mutlu değilim ama...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücretin mevcut halinden mutlu olmadığını söyledi. Ancak daha yüksek olmasının da mevcut şartlarda mümkün olmadığını belirten Müezzinoğlu, aksi halde ülkenin krize girmesi halinde bedelini yine millet ödeyeceğini söyledi.

samanyoluhaber.com


Çalışma Bakanı Müezzinoğlu’ndan asgari ücret açıklaması

Bakan Müezzinoğlu, bakanlığının 2017 yılı bütçesine ilişkin Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda soruları yanıtlarken, asgari ücrete yüksek zam beklenmemesi gerektiğinin işaretini verdi. CHP'li vekiller, seçimlerde asgari ücret için bin 500 lira vadettiklerini, bunun üzerine AKP'nin daha önce kaynak yokluğunu öne sürmesine rağmen asgari ücreti bin 300 liraya çıkardığını belirterek, “Eğer biz iktidarda olsaydık asgari ücret şimdi bin 700'liraya çıkmıştı. Açlık sınırı bile bin 400 lirayı aşmışken asgari ücretin mevcut seviyesinden memnun musunuz?” diye sordular.

MUTLU DEĞİLİM AMA…

Bakan Müezzinoğlu bu soru üzerine, asgari ücreti belirlerken hem işçileri hem de üretimi birlikte değerlendirmek zorunda olduklarını söyledi. Sadece işçileri gözetmeleri halinde ekonominin krize sürüklenme riskinin ortaya çıkabileceğini ifade eden Müezzinoğlu, “Ülkeyi krize sürüklemeden, istihdam alanlarını daraltmadan iyi yöneltmek zorundayız. Asgari ücretin bugün geldiği noktadan mutlu musunuz derseniz değilim. Ama bunu şuraya çıkaralım derseniz bunun da mümkün olmadığını söylemek durumundayım” dedi.

TAŞERON AÇIKLAMA İÇİN YENİ YILI BEKLEYECEK

Taşeron işçilerle ilgili soruları da yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, yaklaşık 340 bini belediyelerde olmak üzere kamuda toplam 720 bin taşeron işçi çalıştığını açıkladı. Müezzinoğlu, bu işçilerin kamuda kadroya alınmalarıyla ilgili olarak ilk önce kamu personel reformunu beklediklerini, ancak bu reformun çok uzun zaman alacağını görmeleri üzerine taşeron işçileri ayrıca ele almaya karar verdiklerini belirtti. Müezzinoğlu, “Şimdi bizim sistemimize bir ilave daha, taşeron ya da hizmet alımını getireceğiz. En geç yılsonuna ya da yeni yılın başında gerekli açıklamaları yapabilecek duruma geleceğimizi umut ediyorum” dedi.

PROMOSYONDA UMUT YOK, KIDEM BEKLİYOR

Bakan Müezzinoğlu, emeklilere promosyon konusunda emeklilere açıklayabilecekleri bir rakamın oluşmadığını, gerekli bilgileri Başbakan Binali Yıldırım'a sunduklarını, bundan sonraki süreci Yıldırım'ın yürüteceğini söyledi. Bakan, kıdem tazminatında ise taraflarla görüşülerek bir yol arayacaklarını belirtti.
<< Önceki Haber Mutlu değilim ama... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER