Müslümanlar namazda, Yeni Zelanda halkı nöbette

Yeni Zelanda teröre karşı tek yürek. Başbakan Ardern geçen hafta saldırıya uğrayan iki camiden biri olan El Nur Camii'nde cenaze merasimine katıldı, kederli ailelere bir kere daha taziyelerini bildirdi. Yeni Zelanda halkı camilerin içinde ve dışında nöbet tutarak adeta sevgi zinciri teşkil etti.

Yeni Zelanda Başbakanı: Sizinleyiz, yasta biz biriz

Yeni Zelanda'da halk, camilerin içinde ve dışında Müslümanlara siper olarak nöbet tutuyor. 

15 Mart Cuma günü cuma namazı esnasında 50 kişiyi katleden, 20 kişiyi yaralayan teröristin herkese bulaştırmaya çalıştığı nefrete karşı halkın sağduyusu ve metaneti galip geldi. 

CUMA EZANI NAKLEN YAYINLANDI

Yeni Zelanda iki camiye düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden 50 kişinin yasını tutuyor. Televizyon ve radyolardan ezan canlı yayınlanırken, ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern de saldırıya uğrayan camilerden biri olan El Nur Cami'nde törene katıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, 15 Mart'ta terör saldırısına uğrayan iki camiden biri olan El Nur Camii'nde cenaze merasimine katıldı. Ardern, saldırıda eşini kaybeden bir kadına sarılarak taziyelerini bildirdi.

BAŞBAKAN ARDERN: PEYGAMBER MUHAMMED BUYURDU Kİ

Ardern, törende yaptığı konuşmada, Peygamber Efendimiz’in (sas) hadis-i şerîfine atıf yaptı.
Ardern, “Peygamber Muhammed buyurdu ki 'karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder'. Yeni Zelanda da sizinle. Yasta, biz biriz." dedi.

“YAŞANANLAR TERÖRÜN IRKININ, DİNİNİN OLMADIĞINI İSPATIDIR”

Geçen hafta Cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırıdan kurtulan İmam Fouda, “Geçen Cuma o teröristin gözlerindeki nefreti ve öfkeyi gördüm. Bugün aynı yerden baktığımdaysa Yeni Zelanda'dan ve dünyanın dört bir yanından insanların gözündeki sevgiyi görüyorum.” diye konuştu.

El Nur Camii imamı Fouada, acılarına gönülden iştirâk eden başta Başbakan Ardern olmak üzere Yeni Zelanda halkına teşekkür etti. 

Fouada, “Yaşananlar terörün rengi, ırkı, dini olmadığının ispatıdır. Beyazların üstünlüğünü savunan ideoloji tüm insanlık için büyük bir küresel tehdit ve bu tehdidi sonlandırmalıyız.” dedi.

CAMİLERİN ETRAFINDA SEVGİ ZİNCİRİ

Menfur saldırıda hayatını kaybeden 50 Müslüman için cuma namazını müteakip cenaze merasimi düzenlendi. 

Törene katılan kadınların büyük bir bölümünün başını örttüğü görüldü.

Yeni Zelanda'da bulunan camilerin büyük bir bölümü bugün kapılarını ziyaretçilere açmaya karar verdi. 

Camilerin etrafında koruma ve dayanışma amacıyla sembolik insan zincirleri teşkil edildi. 

<< Önceki Haber Müslümanlar namazda, Yeni Zelanda halkı nöbette Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER