Müslüm Gürses tekbirlerle anıldı


Arabesk müziğin unutulmaz isimlerinden Müslüm Gürses vefatının 3. yılında Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı. Törene eşi Muhterem Nur, İklim Karaca, İzzet Yıldızhan ve Zara'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Müslüm Gürses için Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi. Törene eşi Muhterem Nur, Cem Karaca'nın eşi İklim Karaca, sanatçılar İzzet Yıldızhan ve Zara ile çok sayıda sanatçı ve vatandaş katıldı. Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen birçok seveni Gürses'in kabri başında dualar etti. Boyunlarında Müslüm Gürses baskılı atkıları ve ellerindeki posterlerle sanatçının kabri başında şiirler okuyan sevenleri, törene katılanlara tatlı dağıttı. Ayrıca Kur'an-ı Kerim okundu ve tekbirler getirildi.

Antalya'dan gelen Selim ve Şerife Ekiz çifti, sanatçıyı anmak için her yıl geldiklerini ve ömürlerinin sonuna kadar Müslüm Gürses'in ölüm yıl dönümünde geleceklerini söyledi.
Müslüm Gürses'e benzerliği ile dikkat çeken Turgay Eğimli de "Müslüm Gürses sadece şarkı okuyan bir sanatçı değil, bir hayat felsefesi var." diye konuştu.

Gürses'e benzeyen bir başka vatandaş ise da "O öldü, ben öldüm ama hep kalbimizde yaşatıyoruz" dedi.

Muhterem Nur, eşinin vefatından dolayı acı çekmesine rağmen eşinin bu kadar fazla hayranı olduğunu görüyor olmaktan çok mutluluk duyduğunu söyledi.
Muhterem Nur eşine baba diyenleri kastederek , "Bir sürü çocuklarımız var, sağ olsunlar bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyorlar, Allah hepsinden razı olsun." ifadelerini kullandı.

İzzet Yıldızhan da şunları söyledi: "Söylenecek tek bir şey var, hepimiz için ölüm gerçek ama Müslüm abinin çok erken gidişi var. Bu erken gidişi sanat camiasını, sevenlerini, hepimizi çok üzdü. Bugün 3. yılı, geçen sene de buradaydık, güzel olan bir şey var her yılı bir rahmetle anılıyor. Geçen sene de burada yağmur altında sevenleri ile beraber geldik dualarımızı ettik, Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın."

CİHAN
<< Önceki Haber Müslüm Gürses tekbirlerle anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER