AKP'nin arka bahçesinde "kenevir" seferberliği

Uzmanlar "uyuşturucu imalatında kullanılan bir ham madde olan kenevir ekiminin yaygınlaştırılmasının ciddi sakıncaları olabileceğine dikkati çekerken MÜSİAD ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi kenevir yetiştirmek için işbirliği mukavelesi imzaladı. Türk Kenevir Enstitüsü de kuruluyor.

SHABER3.COM

"Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) iş âlemindeki arka bahçesi" diye nitelenen Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) Başkanı Abdurrahman Kaan şehir şehir dolaşarak kenevir propagandası yapıyor. 

Samsun'da ekonomik krizden tek kelime bahsetmeyen Kaan, "Kenevirin uyuşturucu tarafının ilaç sektöründe kullanılmasını teklif ediyoruz." dedi. Kaan, kenevir üretiminde bitkinin uyuşturucu içeren kısmının imha edilmesi yerine ilaç sektöründe kullanılabileceğini iddia etti. 

MÜSİAD KENEVİR YETİŞTİRECEK

Kaan, MÜSİAD ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi arasında sanayi işbirliği kapsamında başta kenevir yetiştiriciliği olmak üzere endüstri bitkileri alanında işbirliği protokolü imza törenine katıldı.

"Cumhurbaşkanımızın kenevir üretiminin artırılmasıyla ilgili sözleri sanayide heyecanla karşılandı." diyen Kaan, Türkiye'nin tamamında üretim yapılması konusunda teklifler geldiğin kaydetti..

SAMSUN'DA KENEVİR YETİŞTİRİLECEK

Kaan, kenevir bitkisinin Anadolu'da yüzyıllar öncesinde yetiştirildiğini belirterek, "Türk Keneviri Araştırma Enstitüsü kurulma çalışmaları başladı. Yerli ve milli kenevir üretimi çalışmalarının Samsun'da yapılması bizi mutlu ediyor." dedi.

Türk kenevir tohumu olan Narlısaray ve Vezirköprü tohumlarının binde 5 gibi uyuşturucu madde barındırdığına işaret eden Kaan, "Bu bakımdan elimizdeki tohumları incelediğimizde dünyada meşhur olan hint kenevirine göre çok düşük bir uyuşturucu oranı var. Hint kenevirinde binde 7 bizim yerli tohumlarımızla ektiğimiz kenevirde binde 5'tir. Bizim burada bir önerimiz var, özellikle Sağlık Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı gözetiminde bu kenevirin tıbbı bir şekilde toplanıp tıbbı bir şekilde ilaç sektörüne aktarılmasıdır." dedi. 

ENSTİTÜ KURULDU, KARARNAME İMZA İÇİN SARAY'DA

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç ise Türk Keneviri Araştırma Enstitüsü ile ilgili bir gelişmeler hakkında bilgi verdi. 

Bilgiç, "Bu perşembe itibarıyla teklifimiz Yükseköğretim Genel Kurulu'nda kabul edildi. Cumhurbaşkanına takdim edildi. Cumhurbaşkanımızın imzasıyla neticelenerek faaliyete geçireceğiz." ifadelerini kullandı. 

Konuşmanın ardından Kaan ve Prof. Dr. Bilgiç, iş birliğini protokolünü imzaladı.
<< Önceki Haber AKP'nin arka bahçesinde "kenevir" seferberliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER