Muş'ta karla mücadele çalışması

Muş'ta karla mücadele çalışması

Muş Belediyesi karla mücadele ekipleri, ulaşımı sağlamak için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Vardiya sistemi ile çalışan ekipler, 24 saat vatandaşlara hizmet veriyor.

Muş Belediyesi, karla mücadele çalışmalarına başladı. Etkili olan kar yağışından sonra vatandaşların mağdur olmaması için yoğun bir şekilde çalışan ekipler, gündüz ulaşımı aksatan bölgedeki karları toplayarak, gece de kar taşıma işlemlerini sürdürüyor.
Sabahın ilk saatlerinde belediyenin Oto Amirliği'nde karla mücadele ekibi ile bir araya gelen Belediye Başkanı Feyat Asya, bu yıl kış mevsiminde sorun yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Vatandaşların sıkıntı yaşamaması için herkesin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Başkan Asya, karla mücadele konusunda personellere gerekli talimatları verdi.

Yapılan çalışmalar ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Asya, kar yağışı öncesi tüm araçların bakım ve onarımını tamamladıklarını vurgulayarak, gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti. Ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Asya, etkili olan kar yağışının ardından iş makineleri ile karı kürüyerek ana caddelerden topladıkları karı boş alanlarda biriktirdiklerini daha sonra da buradan yaklaşık 8 kilometre şehir dışına taşımaya başladıklarını ifade etti.

Yoğun bir çalışma sezonun ardından kış mevsiminin başlaması ve kar yağışının etkili olmasıyla birlikte ikinci bir yoğunluğa başladıklarını aktaran Başkan Asya şunları kaydetti: "İlimizde yoğun kar yağışından dolayı karla mücadele ekiplerimiz 2 vardiya halinde 24 saat gece gündüz esasına göre çalışmalarımıza başladık. Şu anda kış sezonunun iyi gitmesi açısında tüm hazırlıklarımız tamamladık. Buzlanmaya karşı ilk etapta 100 bin ton tuz stoku yaptık. Karla mücadele çalışmalarımızı 4 adet büyük loder, 3 tane greyder, 4 tane kazıcı 10 adet büyük kamyon ve 4 tane tuzlama aracıyla yapıyoruz. Dileğimiz karın bu yıl az yağmasıdır. Ama biz bütün hazırlıklarımızı yoğun bir kar yağışına göre yaptık. İnşallah karla mücadelemiz başarılı bir şekilde devam edecektir."

Kar yağdığı zaman bir anda her yere ulaşmanın mümkün olmadığını dile getiren Asya, "Vatandaşlarımızdan biraz sabırlı olmalarını bekliyoruz. Ana güzergâhları öncelikli olarak açıyoruz. Ardından arka sokaklarda çalışmalara başlıyoruz. Ekiplerimiz 24 saat vardiyalı olarak her yere ulaşmaya çalışacaklar. Öğrencilerimizin daha raht bir şekilde okullarına gitmeleri için gerekli ortamı sağlayacağız." dedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Muş'ta karla mücadele çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER