Mursi'ye verilen idam kararı ve Ayasofya'nın açılmaması protesto edildi

Mursi'ye verilen idam kararı ve Ayasofya'nın açılmaması protesto edildi

Fatih'te Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam kararı ve Ayasofya'nın ibadete açılmaması protesto edildi.

Sultanahmet Camii önünden Mursi'ye verilen idam kararına ve Ayasofya'nın ibadete açılmamasına tepki gösteren bir grup, Ayasofya önüne kadar yürüyerek protesto etti. Açılan pankartlar ve tekbirler eşliğinde Ayasofya önünde yapılan basın açıklamasında, "Ayasofya siyasetin merkezine Sultan Fatih Muhammed han hazretlerinin vurduğu bir fetih mührüdür. Ayasofya ve bütün mabetler İslam ümmetinin namusudur şerefidir. Çanakkale'yi küresel güçler eski dünya yani dünya aşmak isterken onlar diyorlardı ki Ayasofya'ya gideceğiz. Sultanahmet'e gideceğiz orada ayin yapacağız. Mehmet Akif'de değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli diyordu. Ayasofya açılacak ki onun minberinde ki namahrem eller kırılacak. Rumeli de ki Devlet-i Aliyye'nin fethettiği bütün şehirlerde büyük kiliseler camiye çevrilir. İslam izzetinin sembolüdür. O camilere Ayasofya adı verilir. Allah'ın izniyle Ayasofya'nın zinciri kırılınca Rumeli'deki tutsak bütün Ayasofya'ların kilidi kırılacak. Muhammed Mursi kardeşimiz şimdi onu idamla yargılıyorlar. O ise 'Zindan da yargılanırken eğer sizin arkanız da küresel eşkiya varsa dünya varsa bizimde Allah'ımız, Rabbimiz var' diyor. Burdan diyoruz ki bütün Muhammed Mursileri idamla yargılasalar, bütün ezanları sustursalar, bütün Müslümanları darağacına gönderseler Allah'ın nurunu söndüremeyecekler." denildi.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde, yapılan açıklamanın ardından sloganlar atan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Mursi'ye verilen idam kararı ve Ayasofya'nın açılmaması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER