Murat Ülker: Bize karşı darbe yapılmaya çalışıldı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Kaynak Holding ile ilişkileri nedeniyle soruşturma açılacağı iddialarının tasarlanmış bir operasyon olduğunu söyledi.

samanyoluhaber.com

El konularak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen Kaynak Holding ile bağlantılarının bulunduğuna dair iddiaları değerlendiren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Bu da 15 Temmuz’da ülkeye karşı yapılmaya çalışılan darbe girişiminin bir benzeri. Bize yapılmış bir darbe girişimi” diye konuştu.

Murat Ülker, Kaynak Holding ile bağlantıları olduğuna ilişkin dedikodu tarzındaki haberler ile Borsa’daki işlemlerin paralellik gösterdiğine dikkat çekti.
 
Murat Ülker, konuyla ilgili şunları söyledi:
 
“Cuma günü çıkan haberi kimse dikkat çekici bulmamıştı. Sosyal medyada bile bu yönde bir hareketlilik olmamıştı. Bu derece sınırlı bir olay yaşanırken, pazartesi günü operasyonun ikinci perdesi oynandı. Türkiye’de Borsa saat kaçta açılıyor? Saat 10:00’da. Bu açılış esnasında Londra’da saat kaç? Henüz 07:00. New York’ta kaç? Gece yarısı 02:00. Ancak bakıyorsunuz Borsa’da bizim grubun hisselerinde satış emirleri daha haber çıkmadan verilmiş. Bu da satış emirlerinin çıkacak haberle bağlantılı olduğunu, yani haberin yenileneceğinin bilindiğini gösteriyor. Bu ABD kaynaklı bir operasyona işaret ediyor. 15 Temmuz gibi bir olay yani. Bize yapılmış bir darbe girişimi var.”
 
Destek alımları yapmıştı
 
Geçtiğimiz günlerde Yıldız Holding’in bağlantısı olduğuna ilişkin iddiaların basında yer almasının ardından Bizim Mağazacılık, Ülker Bisküvi ve Gözde Girişim hisselerinde çok yoğun satışlar dikkati çekmişti. Bunun üzerine Murat Ülker, Twitter üzerinden yatırımcılara yönelik yaptığı açıklamada, “Ortalığı sebepsiz yere telaşa verenler var. Alnımız ak, işlerimiz temiz. Çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullanmıştı.
Murat Ülker, bir başka mesajıyla da düşen seviyelerin alım zamanı olduğunu belirtip, hisselerine destek çıkacağını duyurmuştu.
 
‘Bize zorla para kazandırdılar!’
 
Murat Ülker, şirketlerine destek alımlarının toplamının 60 milyon lirayı geçtiğini belirterek, “62.1 milyon liralık bir alım yaptık. Sonra fiyat toparlandı. Bizim de 5 milyon lira civarında bir kazancımız oldu. Adeta bize zorla para kazandırdılar” dedi. Bu tür alım satım işlemlerini şirketlerin kendi hisselerinde yapmasını çok doğru bulmadığına dikkat çeken Murat Ülker, “Ancak desteğin gerekli olduğunu düşündük. Yatırımcılarımızın zarar etmesini istemedik. Kendimize güvendiğimizi, hisselerimize sahip çıktığımızı göstermemiz önemliydi” değerlendirmesinde bulundu.
<< Önceki Haber Murat Ülker: Bize karşı darbe yapılmaya çalışıldı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER