Mümine Tülay Açıkkollu anlatıyor: Eşinin son anlarını izlerken neler hissetti?

3 yıl önce Gökhan Açıkkollu öğretmen nezarethanede kaldığı 13. günde işkence sonucu son nefesini vermişti.

Eşinin son anlarını izlerken neler hissetti?

Bugün 5 Ağustos 2019. Gözaltındayken gördüğü ağır işkence sonucu hayatını kaybeden Gökhan Açıkkollu’nun vefatının 3. yıl dönümü. Ölüm anına ilişkin yayınlanan güvenlik kamerası görüntüleri, cinayete farklı bir boyut kazandırdı  Gökhan Öğretmenin işkence sonucu nezarethanede öldürülmesinin 3. yılında eşi Mümine Tülay Açıkkollu  Erkan Tufan'a konuştu... 




Gökhan öğretmenin işkence sonucu nezarethanede öldürülmesinin yıl dönümünde eşi Mümine Tülay Açıkkollu gazeteci Erkam Tufan Aytav’a konuştu. Eşinin son anlarını izlerken hissettiği duyguları gözyaşlarıyla anlatan Açıkkollu, üç yıldır o görüntüleri seyredemediğini söyledi.

Eşini rüyalarında gördüğünü ve “Ben ölmedim” dediğini belirten Açıkkollu’nun ifadeleri özetle şöyle:

“Bu olanları kabul edebilmiş değilim. Eşim işkence sonucu öldürüldü ve savcı dosyayı kapattı. Sulh ceza itirazımızı kabul etti, ama ilerleme olmadı. Sorumlular ifadeye bile çağrılmadı. Birleşmiş Milletler, dosyamızı kabul etti.

Zalimler için yaşasın cehennem! Komşularım bile selamı sabahı kestiler. ‘Necip millet’ ifadesi sadece duaymış. Çocuklarım bu süreçte ciddi acılar çekti. Ara ara ‘gözüm toprağa bakıyor’ derdi. ‘Hainler mezarlığı’na gömmek istediler. Konya’ya defnedildi. Diyanet ‘cenaze namazlarını kılmayacaksınız’ demişti nezarethanede.

Bir daha onu göremeyecekmişim gibi geldi bağırdım ‘hakkını helal et’ diye. Gökhan öğretmenin nezarethane görüntülerini 3 yıldır izlemeye cesaret edememiştim. Bütün hukuk derneklerini göreve çağırıyorum. İhbar eden kişi hapiste bitkisel hayatta gibiymiş. Olayın şahidi avukat aynı koğuşa veriliyor ihbar eden ‘bana çok işkence yaptılar’ diyor, tekrar eski bitkisel hayatına dönüyor.”

<< Önceki Haber Mümine Tülay Açıkkollu anlatıyor: Eşinin son anlarını... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER