Mültecilerin Dikili'ye gelişini 107 ülkeden 246 yabancı gazeteci takip etti


Türkiye ile AB arasındaki anlaşma kapsamında dün ilk kez Yunanistan'dan 3 gemiyle edilen 202 ilk mülteci kafilesinin İzmir'in Dikili ilçesine gelişini, 107 farklı ülkeden 246 yabancı basın mensubu takip etti.

Dünyaca tanınan Amerikan, İngiliz, Alman, Fransız ve İtalyan televizyonlarıyla birlikte Endonezya'dan İsviçre'ye, Çin'den Kanada'ya, Japonya'dan Irak'a kadar yüzlerce ülkenin televizyonu, Dikili'den canlı yayın yaptı. Aralarında BBC, Washington Post, Sky News, Times, Daily Mail, Euronews, The Independent, New York Times, Theguardian, Bild, DPA, Reuters, AP, AFP, Daily News, Al Jazeera, CC TV ve ZDF'nin de olduğu dünyanın önde gelen medya kuruluşları, Dikili'de yaşanan tüm gelişmeleri milyonlarca abone ve okuyucusuna anbean son dakika gelişmesi olarak geçti.

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, bir günde 32'si canlı yayın olmak üzere 62 uluslararası, 50'ye yakın da yerel ve ulusal medya kuruluşuna demeç verdi. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Sesimizi Dikili'den dünyaya duyurmaya devam edeceğiz. Hükümet yetkilileri çözüm için önerdiğimiz önerilere sıcak bakarak gelen mültecilerin kimlik ve sağlık kontrollerini liman içerisinde yaparak, onların başka illere sevkini yapıyor. Süreç hep böyle işlerse belediye ve Dikili halkı olarak çalışmalara destek vermeye devam edeceğiz. Başta da söylediğimiz gibi biz sorunun değil, çözümün taraftarıyız. Kentimiz gibi mültecilerin de mağdur edilmesini asla istemeyiz. Bir kez daha ifade ediyorum, mülteci sorununun çözümü; Ulu Önderimiz Atatürk'ün, 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesinin ışığından gitmekle sağlanır." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Mültecilerin Dikili'ye gelişini 107 ülkeden 246 yabancı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER