"Mülteci akını sebebiyle İsveç'i Danimarka'ya bağlayan köprü kapatılabilir"


İsveç'te her geçen gün artan iltica başvuruları hükümeti radikal önlemler almaya sevk ediyor. En son gündeme gelen teklif ise Danimarka ile İsveç arasındaki Öresund Köprüsü'nün trafiğe kapatılması.

İsveç hükümeti bir süreden beri Danimarka'nın mültecilerle ilgili üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmemesinden ve ülkeye gelen bütün mültecileri İsveç'e yönlendirmesinden şikayetçi. Bu duruma engel olabilmek için bir süre önce Danimarka sınırında kontrollere başlandı. Halihazırda Kopenhag'dan İsveç'in en güneyindeki Malmö'ye gelen herkes sınırda polisler tarafından kontrol ediliyor. Ancak bu önlem bile İsveç'e yönelik mülteci akınını durdurmaya yetmiyor. İltica başvurusu yapan mültecilerin sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum İsveç'i radikal önlemler almaya yöneltiyor. İsveç medyasında çıkan haberlere göre İsveç'te iktidarda bulunan Sosyal Demokrat hükümet Danimarka ile İsveç arasındaki ana geçiş noktası olan Öresund Köprüsü'nün trafiğe kapatılmasına dair bir teklif üzerinde çalışıyor. Dagens Industri Gazetesi'sinde yayınlanan habere göre; hükümet bu sayede mülteci akınını azaltmaya ve Danimarka'ya etkili bir mesaj vermeye hazırlanıyor.

İsveç'in güneyindeki Malmö ile Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ı birbirine bağlayan Öresund Köprüsü halihazırda Kuzey Avrupa'nın en işlek köprüsü durumunda. 2000 yılında hizmete açılan köprüden her gün ortalama 17 bin araç geçiyor. Köprü halihazırda sadece Danimarka ile İsveç'i değil Orta Avrupa ile Kuzey Avrupa'yı da birbirine bağlıyor. Diğer taraftan on binlerce Danimarkalı İsveç'te hayat şartları daha iyi olduğu için son yıllarda Malmö'ye taşınmış durumda. Bu insanların önemli bir kısmı Danimarka'da çalışıp İsveç'te yaşıyor, dolayısıyla her gün köprüyü kullanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber "Mülteci akını sebebiyle İsveç'i Danimarka'ya bağlayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER