Mujica, Eskişehir'i Vosvoslar eşliğinde gezdi


Eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Eskişehir'in Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'u ziyaret etti. Jose Mujica'yı, Tren Gar'ında Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Eskişehir Vos 26 ve Eskişehir Vosbağa dernekleri karşıladı. Mujica, Gar'a gelişinin ardından Vosvoslarla oluşan konvoy eşliğinde Odunpazarı Belediyesi'ne geldi.

Eskişehir'in Odunpazarı Belediyesi, dünyaca ünlü devlet başkanını ağırladı. Dünyanın en fakir devlet başkanı olarak bilinen eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica, Odunpazarı'nın konuğu olarak Eskişehir'e geldi. 2010-2015 yılları arasında Uruguay'ın devlet başkanlığını yapan efsanevi isim Jose Mujica'yı Tren Gar'ında Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Eskişehir Vos 26 ve Eskişehir Vosbağa dernekleri karşıladı. Mujica, Gar'a gelişinin ardından Vosvoslarla oluşan konvoy eşliğinde Odunpazarı Belediyesi'ne geldi.

"TÜRK HALKINA YAKIN HİSSEDİYORUZ"

Jose Mujica, Odunpazarı'nda olmaktan çok mutlu olduğunu ve Türk insanın misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ettiğini ifade etti. Mujica, "Kendimizi Türk halkı ile çok yakın hissediyoruz. Fark ettik ki dünya bir değişim süreci içerisinde. Bekliyoruz ki halk da anlasın, bugüne kadar olabildiğinden daha cömert olabilsin. Burada olmaktan çok büyük şeref duyuyorum ve teşekkür ediyorum." dedi.

"MUJICA'YI AĞIRLAMAK ODUNPAZARI'NA BİR GURURDUR"

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Mujica'nın belediyeye yaptığı ziyaret sırasında Odunpazarı ilçesi ve belediye hakkında bilgiler verdi. 30 Mart 2014 yılında yapılan seçimlerde belediye başkanı seçildiğini söyleyen Başkan Kurt, "Göreve geldiğimizden bugüne sendikasız işçi kalmadı. Sosyal demokrat bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sizin gibi değerli bir insanı Eskişehir, Odunpazarı'nda ağırlamaktan gurur duyuyoruz." şeklinde konuştu.

İNSANLAR İÇİN GÜÇLÜ VE MUTLU BİR ODUNPAZARI

Konuşmaların ardından Mujica, 'İktidarda bir kara koyun Saraysız Başkan Jose Mujica' isimli kitabını Başkan Kurt için imzaladı. Mujica kitabın ilk sayfasına, "İnsanlar için güçlü ve mutlu bir Odunpazarı." yazdı.

"TÜRKİYE'YE YAKIN OLMAK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Odunpazarı Belediyesi'nin özel konukları için hazırladığı şeref defterine ilk yazıyı Mujica ve eşi yazdı. Mujica şeref defterine; "Dayanışma ve misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum. Burada gördüğün imajı bütün Latin Amerikalılara götüreceğim. Avrupa ve Asya arasında bir köprü olan Türkiye'ye yakın olmak için mücadele edeceğiz." diye yazdı. Mujica'nın eşi ise "Kardeş bir halk keşfediyoruz ve bu arkadaşlığa devam edeceğiz" şeklinde yazdı.

Başkan Kurt ziyaret sırasında Mujica'ya bir sürpriz yaptı. Başkan Kurt, Mujica'nın lületaşı üzerine çizilmiş karikatürden portresini hediye etti. CİHAN
<< Önceki Haber Mujica, Eskişehir'i Vosvoslar eşliğinde gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER