Muhalif Televizyonlar Tivibu'dan çıkarılıyor mu?

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren TTNet'in dijital yayın platformu Tivibu'daki muhalif televizyon kanallarının yayınlarına son verileceği ileri sürülüyor.

Muhalif Televizyonlar Tivibu'dan çıkarılıyor mu?

Hükümetten muhalif kanallar yeni sansür girişimi

Muhalif medyaya hiçbir kamu kuruluşu tarafından reklam verdirmeyen, sık sık yapılan baskınlarla hükümete destek vermeyen tüm kuruluşlara korku salmaya çalışan AKP hükümeti, muhalif yayın kuruluşlarının sesini kısmak için şimdi de ilginç bir yola başvuruyor. İddiaya göre, yüzbinlerce ailenin televizyon izlediği Tivibu dijital yayın platformundaki tüm televizyonlar sessiz sedasız platformdan çıkarılacak. 

Böylece bu platform üzerinden yayın izleyen tüm izleyiciler, sadece hükümeti destekleyen kanalları takip edebilecek. 
İddiaya, CHP'li Eren Erdem sert tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, böyle bir durumun açıkça sansür olacağını ve hükümet baskısıyla yapılan bu uygulamanın siyasi tarihe geçeceğini söyledi. Erdem, AKP'nin tüm stratejisini ‘yok etme' üzerine kurduğunu belirtti. Twitter hesabından olayı duyuran Erdem, “TİVİBU'nun bünyesindeki tüm muhalif kanalları kaldıracağı yönünde bir bilgi aldım. Doğruysa bu çok vahim bir durum. Korku dağları sarmış.. Anlaşılan o ki, AKP tüm stratejisini 'yok etme' üzerine kurmuş. Bunun adı sansürdür. Gerçekleşmesi halinde siyasi tarihimize geçer..” ifadelerini kullandı.

<< Önceki Haber Muhalif Televizyonlar Tivibu'dan çıkarılıyor mu? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER