Muhalif haber sitelerinin kapattırılmasına cemiyetten tepki

Muhalif haber sitelerinin kapattırılmasına cemiyetten tepki

Bitlis ve ilçelerinde internet üzerinden yerel ve bölgesel olarak yayın yapan birçok haber sitesine Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişim engeli getirildi.

Bitlis'te iktidara muhalif yayınlar yapan 5 haber sitesine birden Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına istinaden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından erişim engeli getirildi. Erişim engeli getirilen bitlismuhalif.com, bitlisbulteni13.com, bitlisaktuel.com, bitlishaber13.com, gazetebitlis.com olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor.

BİTLİS GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN BASKI TEPKİSİ

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İlhan Karabulut, "Medyaya sansürün uygulandığı, gazetelere ve gazetecilere yapılan saldırılarının yoğunlaştığı bir kez daha ortaya çıktı. Bu durumdan rahatsız olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." dedi. Basına yönelik saldırı ve sansürlere tepki gösteren Karabulut, "Geçtiğimiz günlerde basın yayın kurumlarına yapılan saldırılar, Ahmet Hakan meslektaşımıza yapılan saldırı hafızamızda canlıyken, Bitlis'teki yerel sitelerin erişime engellenmesi basın özgürlüğünü ve medya mensuplarını derinden etkilemiştir. Son olarak Silvan'da özel harekat polisinin bir gazeteci meslektaşımızın kafasına silah dayayarak tehdit ettiği görüntüleri ortaya çıkmıştır. Yapılan bu saldırıyı sadece bir gazeteci meslektaşımıza değil Türkiye'deki bütün basın emekçilerine yapılmış bir saldırı olarak görüyoruz. BİGACEM olarak bu tür olayları kınıyor ve gazeteci meslektaşlarımızın rahat bir ortamda mesleklerini idame etmeleri talebinde bulunuyoruz." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Muhalif haber sitelerinin kapattırılmasına cemiyetten tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER