Muhalefetin 'Adli Yıl açılışı' polemiği

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, Adli yıl açılış törenine ilişkin, Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Bahçeli isterse kendi parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir" dedi.MHP Cephesinden Böke'ye sert cevap geldi.

Muhalefetin 'Adli Yıl açılışı' polemiği

 Adli yıl açılışı nedeniyle CHP'ye çağrıda bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sözlerini eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, "Sayın Bahçeli'nin adli yıl açılışı nedeniyle CHP'ye olan çağrılarını ciddiye alıyoruz. Kendisine bir yanıt verme ihtiyacı hissediyoruz. 15 Temmuz'da Türkiye'de olağanüstü bir durum yaşandı. CHP bu süreçte omuz verirken, sayın Bahçeli, Erdoğan rejimine omuz vermeyi tercih etmiş. Saray rejimine omuz vermek yerine Yargının bağımsızlığını savunmalıyız. Biz CHP olarak ısrarla bunu yapacağız. Bahçeli, isterse kendi parti kongresini, sarayın bahçesinde yapabilir" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan Böke’nin bu sözlerine çok sert cevap geldi. Yazılı açıklamasında Yalçın 
"Sayın Bahçeli’ye "Kongresini Saray’ın Bahçesinde yapabilir" diyen arızalı zihniyetlere de kongrelerini Kandil’de yapmak yaraşır. Hatta Karayılanları ve Cemil Bayıkları da onur konuğu olarak davet edebilirler" dedi.


Semih Yalçın’ın yazılı açıklaması şu şekilde: "MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin gayet seviyeli ve nazik bir üslupla CHP’nin adli yıl açılış törenine dair tutumunu sorgulayan açıklamasına Selin Sayek Böke’nin verdiği cevap, kontrolsüzce züccaciye dükkanına giren filin ortalığı yıkıp geçmesinden farksız olmuştur. Anlaşılan odur ki Türkiye’nin içinden geçtiği badireli günlerde oluşan milli mutabakat ve siyasi konsensüs havası, CHP’nin özürlü bünyesine fevkalade ağır gelmiş ve ana muhalefet partisi çok çabuk reddiyecilik ve inkarcılığa başlamıştır. Farklı siyasi tutum ve görüşlere rağmen Türkiye’yi düze çıkarmak için ortak noktalarda birleşilmesinin milli bir yükümlülük olduğu gerçeğinin bütün toplum kesimlerinde teslim edildiği bir zaman diliminde CHP, yine tıynetine ve fikriyatına uygun bir tavır içine girmiştir.
<< Önceki Haber Muhalefetin 'Adli Yıl açılışı' polemiği Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER