Muğla'da evde bakım hizmetlerinde 22 binden fazla tıbbi müdahale yapıldı


Muğla'daki evde bakım hizmetleri kapsamında, bugüne kadar 22 bin 479 vatandaşa tıbbi müdahalede bulunuldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara evde bakım, hasta nakli gibi sosyal hizmetlerine devam ediyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2015 Aralık ayı değerlendirme ve bilgilendirme toplantısına, ilçelerdeki birimlerde görev yapan personel katıldı. Toplantıda, sağlık ekiplerinin geçen aralık ayında 281 haneyi ziyaret ederek, 3 bin 392 tıbbi müdahalede bulunduğu belirtildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Koç, sosyal belediyecilik anlayışıyla 2014 Ağustos ayında başlatılan evde bakım hizmetleriyle çok sayıda ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç ve engelli vatandaşa ulaşıldığını söyledi. Koç, "İl genelinde altı hizmet noktasından yürüttüğümüz evde bakım hizmetleriyle personelimizin de özverili çalışması sonucu bugüne kadar toplam 6 bin 375 haneyi ziyaret ettik ve 22 bin 479 tıbbi müdahale sayısına ulaştık. Sağlık ekiplerimiz ayrıca 3 bin 12 vatandaşımızın, ambulans ve araçlarla ilgili sağlık kuruluşlarına naklini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi olarak, vatandaşlarımıza sağlık ve sosyal alanlarda en iyi şekilde hizmet vermek için projeler üretmeye ve çalışmalar yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de il genelinde evde bakım hizmetleriyle birçok eve misafir olduklarını, vatandaşların bu hizmetten memnuniyetinin kendileri için moral olduğunu belirtti. Başkan Gürün, "Muğla ilimizde kısa bir sürede teşkilatlanmasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, her alanda vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Evde bakım hizmetimizle yaşlı, engelli, yatakta tedavi gören vatandaşlarımızın evlerine uzman ekiplerimizle misafir oluyoruz. Vatandaşlarımızdan olumlu geri dönüşümler aldığımız ve büyük destek alan bu hizmetimizde ziyaret ettiğimiz aileler, Büyükşehir personelini aile bireyleri olarak görmeye ve sahip çıkmaya başladı. Bu hizmeti Muğla ili genelinde başarıyla yürüten sağlık ekiplerimize teşekkür ediyor, vatandaşlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyorum." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da evde bakım hizmetlerinde 22 binden fazla tıbbi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER