Muğla'da 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerine başlayacak

Muğla'da 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerine başlayacak

Muğla Valisi Amir Çiçek, kısa bir süre içerisinde 112 Acil Çağrı Merkezi'nin hayata geçirileceğini söyledi.

İl Acil Çağrı Hizmetleri Koordinasyon Kurulu, Vali Çiçek'in başkanlığında toplandı. 112 Acil Çağrı Merkezi Konferans Salonu'nda toplantıya İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Rıza Dalan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Kamil Karakaya ve çağrı merkezi bünyesinde hizmet verecek kurumların yetkilileri katıldı.

Muğla'da kısa süre içerisinde hayata geçirilecek 112 Acil Çağrı Merkezi'nin modern bir sistem olduğuna belirten Vali Çiçek, "Bu sistemin devreye girmesi ile birlikte vatandaşlarımız ayrı ayrı her kurumun acil numarasını ezberlemek zorunda kalmayacak. Kamuoyunda en çok bilinen 112 acil numarası altında bütün numaralar toplanmış olacak. Böylelikle zamandan kazanılacak, olaylara daha erken müdahale edilecek. İlk müdahale çok önemli. O nedenle ilk etapta doğru iletişim kurma anlamında çağrı merkezine önemli görev düşüyor. Olayın önemini anlamak açısından çağrı merkezinde görev yapacak personelin büyük bir sorumluluğu olacak. Çağrı alıcı olarak adlandırdığımız personelimizi çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor. 112 Acil Çağrı Merkezi'ni çok önemsiyoruz. Bütün kurumlarımız koordineli bir şekilde çalışarak Muğla'da vatandaş odaklı hizmeti hep birlikte yürütülecek." dedi.

Vali Çiçek'in konuşmasının ardından toplantıya katılan kurum yetkilileri 112 Acil Çağrı Merkezi'ne geçiş hazırlıkları ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Daha sonra toplantıda değerlendirilen gündem maddeleri ile ilgili kurumların altyapı ve kurumsal hazırlıkların tamamlanmasına, il genelinde yapılan acil aramalarının büyük çoğunluğunun gereksiz çağrı olmasından dolayı, tüm kurumlarca hizmet verdikleri kesimlere iletişim araçları kullanılarak eğitim verilmesine karar verildi. CİHAN
<< Önceki Haber Muğla'da 112 Acil Çağrı Merkezi faaliyetlerine başlayacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER