Müezzinoğlu'nun 'bayrak' çıkışı sonrası Bütçe Komisyonu'nda tartışma yaşandı


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı 2016 yılı bütçesi görüşmeleri yapıldı.

Kendisinin Sağlık Bakanı olduğunu ve asla 'savaş bakanı' ifadesini hakkedecek bir duruşu olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, milletvekillerinin sorularını cevaplarken, "Bursa'nın sokakları yerel yönetimler tarafından yalnız alt yapı ve şehrin gelişmesi için kazılıyor. Şayet Sur'un sokaklarını mayınlar döşeniyorsa, çukurlar kazılıyorsa ve silahlı insanlar varsa silahlı çatışma değil silahlı insanlar oradan çıkacak ve o Bursa'daki gibi o bayrak orada dalgalanacak şekle gelecek. Ardından her vatandaşa hizmet sunmaya hazırız." dedi. Bu sözler üzerine HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, "Halkın bayrak sorunu yok ama devletin Kürt sorunu var." ifadesini kullandı. Bunun üzerine HDP ve AK Partili vekiller arasında sözlü tartışma yaşandı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bütçe görüşmelerine başlandı.

Bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sunum yaptı. Bütçe görüşmelerine milletvekillerinin konuşmalarıyla devam edildi. Milletvekillerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından soru-cevap bölümüne geçildi.

Bakan Müezzinoğlu, milletvekilinin yönelttiği soruları cevap verdi. Bakan Müezzinoğlu konuşmasında bütçe üzerine konuşan CHP Mersin Milletvekili Nurettin Demir'in kendisi için dile getirdiği 'savaş bakanı' ifadesini eleştirdi.

Kendisinin Sağlık Bakanı olduğunu ve asla 'savaş bakanı' ifadesini hakkedecek bir duruşu olmadığını vurgulayan Müezzinoğlu, şunları kaydetti: "Leyla Zana Ekim ayında Bursa'ya gelmiş bir konuşma yapmış. 'Burada Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da da istiyoruz.' demiş. Evet ben de 4 gün sonra öğrendiğimde bunu Meclis kürsüsünde söyledik. Bursa'da ne varsa Diyarbakır'da da olsun. Edirne'de ne varsa ben Sağlık Bakanı olarak Şırnak ve Hakkari'de yaptım. Bursa'nın sokakları yerel yönetimler tarafından yalnız alt yapı ve şehrin gelişmesi için kazılıyor. Şayet Sur'un sokaklarını mayınlar döşeniyorsa, çukurlar kazılıyorsa ve silahlı insanlar varsa silahlı çatışma değil silahlı insanlar oradan çıkacak ve o Bursa'daki gibi o bayrak orada dalgalanacak şekle gelecek ve andından her vatandaşa hizmet sunmaya hazırız. Bu ülkenin sokakların silahlı kuvvet ve emniyet dışında bir başka silahlı güç varsa buna hepimizin tavrımız dürüst ve net olmalı."

SİZ ÇUKURLARDA MAHVOLACAKSINIZ HDP DİYE BİR ŞEY KALMAYACAK

Müezzinoğlu'nun açıklamaları sonrası HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, "Halkın bayrak sorunu yok ama devletin Kürt sorunu var." dedi. Bunun üzerine AK Parti Adana Milletvekili Şükrü Erdinç, "Kürtlerin bir sorunu yok. Kürtlerin bir sorunu varsa terörle var. Kürtlerin PKK ile sorunu var. Olmayan şeye var diyorsun Kürtlere ihanet ediyorsun." şeklinde karşılık verdi. HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım "3 yıl ne için görüştünüz o zaman niye yarım bıraktınız?" sorusuna karşılık Erdinç, "Tamam biz yaptık. İhanet ettikleri için yalnız bıraktık. Biz Kürtlerle konuşmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Ahmet Yıldırım, "Biz bedel ödeye ödeye buralara kadar geldik. Cezaevinde işkence gördük, işkenceler gördük, buraya geldik. Senin sayende mi geldik?" diye karşılık verdi. HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, "Bu Türkiye'de Kürt sorunu bütünüyle çözmezseniz, bütün siyasi partilere söylüyorum çözülemezse 4-5 yıl sonra nasıl çözüldüğünü hepiniz göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise "Siz çukurlarda mahvolacaksınız HDP diye bir şey kalmayacak. Çukurlara gömüleceksiniz." şeklinde konuştu. Aydoğan ise "Sen hayal görüyorsun." cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Müezzinoğlu'nun 'bayrak' çıkışı sonrası Bütçe... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER