Mudanya'da ilk zenginleştirilmiş kütüphane faaliyete geçti


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından başlatılan proje kapsamında Bursa'nın Mudanya ilçesinde Mütareke İlkokulu, zenginleştirilmiş kütüphane (Z-kütüphane) ile donatıldı.
Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleri ile oluşan ilçenin ilk Z Kütüphanesi için Mütareke İlkokulu'nda düzenlenen törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker, Ak Parti İlçe Başkanı Erdal Kaya, ilçedeki okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. MEB Donatım Daire Başkanlığı tarafından tahsis edilen 50 bin liralık ödenekle kurulan kütüphane törenle hizmete açıldı. Yaz aylarında donanımı sağlanarak kurulan ve öğrencilerin kullanımına sunulan kütüphane bünyesinde bin adet kitap, 5 adet bilgisayar ve diğer eğitim araçları yer alıyor.

Kütüphaneden aynı anda 30 öğrencinin yararlanabildiğini söyleyen Mütareke İlkokulu Müdürü Metin Sarıtaş, miniklerin bu kütüphane ile bilgi dağarcığının gelişeceğini ifade etti. Sarıtaş, kütüphaneye MEB Destek Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından süreli yayın olarak aylık dergi gönderildiğini belirtti. Mudanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şeker ise eğitim alanındaki tüm yenilikleri takip ettiklerini ve öğrencileri en iyi şekilde geleceğe taşımak için gayret gösterdiklerini kaydetti. Şeker, miniklerden de kütüphaneyi etkili bir şekilde kullanmalarını istedi.
CİHAN
<< Önceki Haber Mudanya'da ilk zenginleştirilmiş kütüphane faaliyete geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER