Mozambik'de Türk Koleji'nde büyük coşku!

Uluslararası Mozambik Söğüt Türk Koleji'nde düzenlenen Matematik Olimpiyatı herkesi hayran bıraktı.

Mozambik'de Türk Koleji'nde büyük coşku!

Güney Afrika ülkelerinden Mozambik'te faaliyet gösteren Uluslararası Söğüt Türk Koleji tüm ülke çapında Matematik Olimpiyatı düzenledi.

Geleneksel olarak her yıl yapılan  ve bu yıl 7.si düzenlenen Olimpiyat, Milli Eğitim Bakanlığı ile beraber ülkenin on bir eyaletinde yapılıyor. İki aşamalı yapılan olimpiyatta finale kalıp dereceye giren öğrencilere verilen ödüllerin yanında öğrenciler okulda ücretsiz burslu olarak okuma hakkına da sahip oluyorlar.


Matematik Olimpiyatı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önem verilip hazırlık, uygulama ve sonuçlama aşamalarının hepsi dikkatle takip edilmektedir.



Türk kolejinin düzenlediği olimpiyata katılan öğrenci ve veliler oldukça mutlu dakikalar yaşadı.



Görüşlerine başvurduğumuz bir veli “Bu olimpiyatlar Mozambik için çok önemli çünkü tüm öğrenciler böyle önemli bir imkandan faydalanıyorlar. Öğrencilerimiz için büyük bir olanak ve çok mutlu oluyorlar. Ayrıca, Mozambik adına gurur verici bir olay. Veliler olarak her yıl yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.



Uluslararası Mozambik Söğüt Türk Koleji Matematik Olimpiyatı Koordinatörü Levent Gülderen olimpiyatla ilgili olarak, Matematik Olimpiyatı'nın yedincisini düzenlediklerini 3000 kişilik seçilmiş bir öğrenci kitlesinin katıldığını Milli Eğitim yetkılilerinin bu olimpiyata çok değer verdiklerini" aktardı.



Uluslararası Mozambik Söğüt Türk Koleji onüç yıldan beri Mozambik'te faaliyetlerine iki kampüste anaokulundan liseye kadar 6 okul ve 1 dil kursu ile eğitim hizmetlerine devam etmektedir. Ayrıca 2016 yılında başkent Maputo'da yeni bir kampüs açılışı gerçekleştirilicektir. Okul özellikle Uluslararası olimpiyat ve yarışmalarda ülkeyi başarı ile temsil etmektedir. 2015 yılı itibarı ile Amerika Genius Olimpiyatı, Gürcistan Çevre Olimpiyatı, Amerika-Sweeep Olimpiyatı, Türkçe Olimpiyatı ve bir çok ülkede düzenlenen Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ne katılarak ülkeye 20 madalya kazandırdı.



2015 yılında 13. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'ni, Mozambik'te düzenleyerek ülke kültür ve eğitimine büyük katkıda bulundu.


<< Önceki Haber Mozambik'de Türk Koleji'nde büyük coşku! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER