Motor arızalı, gemi fırtınada sürükleniyor

Norveç Denizi'nde turist gemisi arızalandı. 1.300 yolcunun bulunduğu gemi fırtınada sürükleniyor. Arama-kurtarma çalışmaları fırtına sebebiyle durduruldu.

SHABER3.COM

Norveç Denizi açıklarında ilerlerken fırtınaya dayanamayan turist gemisi arızalandı. Gemide 1.300 yolcu bulunuyor. 

Yaşanan arıza ve fırtınanın artmasıyla birlikte gemi kaptanı tarafından yardım çağrısında bulunuldu. 

Norveç sahil kurtarma ekipleri tarafından kurtarma çalışmaları başlatılsa da bütün denemeler boş çıktı. Gemide bulunan yolcuların panik halinde olduğu ve kurtarılmayı bekledikleri öğrenildi.

HELİKOPTERLERİN KURTARMA TEŞEBBÜSÜ SONUÇSUZ

Arama-kurtarma botlarıyla başlayan kurtarma çalışmaları fırtına dolayısıyla sekteye uğrarken Norveç tarafının botlarla kurtarma çalışmalarını durdurduğu ve helikopterlerle gemideki yolcuların ve mürettebatın kurtarılmaya çalışıldığını öğrenildi.

Gemiden şu ana kadar sadece 87 kişi tahliye edilebildi. Kurtarılamayan kişilerin kurtarılması için helikopter takviyelerinin beklenildiği öğrenildi.

KAPTAN TEK MOTORLA SÜRÜKLENMEYE MANİ OLMAYA ÇALIŞIYOR

Geminin sadece tek motorunun çalışır vaziyette olduğu ve gemi kaptanının sürüklenmeyi yavaşlatmak için tek motoru kullanmaya çalıştığı bildirildi. 

Olayla ilgili kurtarma çalışmaları yaparken Rusya tarafından açıklama geldi. Rusya, gemide 3 Rus vatandaşının bulunduğunu ve kurtarılmayı beklediklerini kaydetti.
<< Önceki Haber Motor arızalı, gemi fırtınada sürükleniyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER