Moldova Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden gözaltındaki öğretmenlerle ilgili açıklama

Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, bu ülkede bulunan Türk öğretmenlerin hukuksuzca gözaltına alınıp Türkiye'ye geri gönderilme teşebbüsüyle ilgili istihbarat teşkilatından (SIS) acil koduyla bilgi istedi.

SHABER3.COM

Dün kaçırılan ve şu an itibariyle nerede tutuldukları bilinmeyen Türk öğretmenlerle ilgili Moldova Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Igor Dodon, 'acil olarak' operasyonu gerçekleştiren istihbarat teşkilatına (SIS) çağrıda bulunarak sınırdışı teşebbüsüyle ilgili ellerindeki tüm bilgi ve belgeleri istedi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü  Maxim Lebedinsky tarafından yapılan açıklamada ayrıca şöyle denildi:

''Medya ve kamuoyuna, 2016 yılında Moldova Cumhuriyeti Parlamentosu kararı ile, istihbarat ve haber alma teşkilatının kontrolünün yüksek yasama organı olan Meclis'e devredildiğini hatırlatırız. Ancak spekülasyonlardan kaçınmak adına, geri gönderilmek istenen bu Türk vatandaşlarının daha önce sığınma başvurusu yaptığıyla ilgili bilgi de Cumhurbaşkanlığı'na ulaşmamıştır''

Açıklamayla Cumhurbaşkanlığı makamının, bu hukuksuz olarak görülen işlemle ilgili bir dahlinin olmadığı ve sorumluluğun istihbaratın denetimini ele alan Meclis'te olduğu vurgulanmış oldu.

ÖĞRETMEN KAÇIRMAYA SORUŞTURMA

Bu arada MİT’le işbirliği yapan Moldova istihbaratının tutukladığı Türk okulları yönetici ve öğretmenlerinin alıkonulup, sınır dışı edilme girişimine tepkiler de artıyor. Moldova’da iktidardaki Demokrat Parti’li Moldova Başbakanı Pavel Filip ve Meclis Başkanı Andrian Candu, ülkenin istihbarat teşkilatının başkanlarını mecliste yapılacak bir soruşturmaya çağırdı.

<< Önceki Haber Moldova Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü'nden gözaltındaki... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER