Mobil kullanım masaüstü kullanımını ilk kez geçti

Mobil internet kullanımı bugüne kadar masaüstünün hep gerisinde kalırken 2016 Ekim ayı itibariyle mobil internet ilk defa masaüstünü geçmeyi başardı.

samanyoluhaber.com

Dünya genelinde masaüstünden mobile doğru bir gelişme yaşanırken bu değişim özellikle Ekim ayı itibariyle rekor seviyelere yükseldi. Statcounter tarafından yapılan açıklamalarda mobil internet kullanımının masaüstü internet kullanımını ilk defa 2016'nın Ekim ayı itibariyle geçtiği duyuruldu.

Veteknoloji'nin haberine göre bugüne kadar mobil kullanım her ne kadar yoğun olsa da masaüstü internet kullanımını geçmeyi başaramamıştı. Fakat Ekim ayı itibariyle bu konuda ilk defa başarıya ulaşıldı. Yapılan araştırmalarda iki buçuk milyondan fazla web sitesinin giriş bilgilerinin kullanıldığı belirtilirken 15 milyardan fazla sayfa görüntülenme bilgisi de analiz edilmiş durumda. Toplanan verilerden kapsamlı bir derleme yapılırken bu derleme sonucunda mobilin masaüstü versiyonlarını çok az bir farkla da olsa geçtiği belirtildi.

Mobil ve tabletin kullanım oranları Ekim ayı itibariyle yüzde 51.3 olarak belirlenirken masaüstü kullanım oranları yüzde 48.7’de kaldı. Bu bakımdan uzun zamandan beri yaşanan değişim Ekim ayı itibariyle büyük bir değişiklik yarattı. Elde edilen sonuçlara bakıldığında bugüne kadar masaüstü kullanımının giderek düştüğü ve buna karşın mobil kullanımın giderek arttığı belirtilirken 2009 yılından itibaren ciddi bir yükseliş yaşayan mobil kullanım 2016'nın Ekim ayı itibariyle masaüstü kullanımını yakalamış durumda. bundan sonraki süreç içerisinde masaüstü kullanımının mobil kullanımı geçmesi beklenmezken mobil kullanımın küçük oranlarda da olsa ilerleyen aylarda artması bekleniyor
<< Önceki Haber Mobil kullanım masaüstü kullanımını ilk kez geçti Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER