MİT'in Kosova'dan kaçırdığı eğitimciler tutuklandı....

MİT'in Kosova'da yürüttüğü operasyonda kaçırılarak Türkiye'ye getirilen eğimticiler, savcılık sorgusunun ardından tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Adliyede hakim karşısına çıkartılan 6 kişi tutuklandı...

SHABER3.COM

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın Kosova'dan kaçırdığı 5 eğitimci ile 1 doktor  tutuklandı...  

Kosova'da altı Türk vatandaşının MİT tarafından gözaltına alınarak Türkiye'ye getirilmesi iki ülke arasında krize neden olmuştu. Kosova Başbakanı Ramuş Haradinaj, kendisinden habersiz yapıldığını söylediği gözaltı ve iade operasyonu sonrası İçişleri Bakanı ve istihbarat şefini görevden alarak konuya ilişkin ayrı bir soruşturma başlattırmıştı.
 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise operasyonun Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Kosova istihbaratı tarafından "dayanışma içerisinde" yapıldığını söylemişti. 

Erdoğan, Haradinaj'ın Kosova İçişleri Bakanı ve istihbarat şefini görevden almasını sert dille eleştirmişti. "Ey Kosova'nın Başbakanı. Kimin talimatıyla sen böyle bir adımı attın? Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti'ne darbe yapmaya gayret edenleri korumaya başladın?" ifadesini kullanan Erdoğan, "Benim Kosovalı kardeşlerim, tanıdığım bildiğim Kosovalılar sana bunun hesabını soracaktır, ben bunu da biliyorum" demişti.

Haradinaj' “Kimse çıkıp da Kosova’dan bu şekilde adam kaçıramaz, bu bir çeşit hırsızlıktır” sözleriyle tepki gösterirken kaçırmanın ardından başlatılan soruşturmaya Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği öfkeli tepkiye şaşırdığını ifade etmişti.

Türk vatandaşlarının kendi bilgisi dışında ‘apar topar’ sınırdışı edildiğini kaydeden Haradinaj, içişleri bakanı ve istihbarat dairesi başkanının görevlerine son vermiş ve soruşturma başlatmıştı.

<< Önceki Haber MİT'in Kosova'dan kaçırdığı eğitimciler tutuklandı.... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER