Suriye'ye yasadışı silah taşıyan tırlar Fransız basınında!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Ocak 2014'de Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) vasıtasıyla Suriye'ye gönderilen silah dolu tırlara ilişkin Fransız Gazeteci Laurent Richard dosya haber hazırladı.

SHABER3.COM

TV5 Monde kanalında Envoy Speciale isimli programda, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, MİT aracılığıyla Suriye'deki cihatçı gruplara silah ve cephane gönderildiğinin idda edildiği haber sosyal medyada da yankı buldu.


Programda, Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün yasadışı silah sevkiyatını haberleştirmelerinin ardından yaşadıkları sıkıntılara da yer verildi. Can Dündar'a yönelik silahlı saldırı teşebbüsü, eşinin araya girerek kendisini kurtarması, saldırı günü kendisine tahsis edilen koruma polisinin göreve gelemeyeceğini söylemesine ilişkin detaylara yer verildi. Sevkiyat anını belgeleyen video ve görseller de Fransız kanalında gösterildi.




"ERDOĞAN SİLAHLARI SURİYE'DEKİ CİHATÇILARA GÖNDERİYORDU"


Silahların Erdoğan yönetimi tarafından Suriye'deki cihatçılara gönderildiğinin kaydedildiği dosya programda, cihatçılara Suriye'ye geçişlerde devlet üzerinden kolaylık sağlandığı da belirtildi. Tırlara operasyon yapan ve olayı inceleyen görevli savcı, asker ve polislerin cezaevinde tutuklu olduğu da açık bir şekilde anlatıldı.

Türkiye'de bu konuya ilişkin kimsenin konuşmaya cesaret edemediği, konu hakkında bilgi sahibi bir kişiyi ABD'de bulabildikleri de kaydedildi. Şanlıurfa'da silah taşıyan tırlara operasyonun yapıldığı dönemde Terörle Mücadele Şube Müdürü olarak görev yapan Ahmet Sait Yayla ile görüşülebildiği belirtildi. Yayla'nın "Suriye'de savaşan cihatçıların Türkiye'de hastanelerde tedavi ettirildiği, başlarına da koruma polisi verildiği, kendisinin bu duruma itiraz etmesi üzerine vali ile sorun yaşadığı daha sonra istifa etmek zorunda kaldığı"na dair mülakat görüntüleri de yayınlandı.

Haberde, Erdoğan'ın cihatçılara desteğinin asıl nedeninin bölgede devlet kurma potansiyeli olan Kürtleri engellemek olduğu görüşü savunuldu. Erdoğan'ın batı için terörle mücadelede güvenilmez bir müttefik olduğuna vurgu yapıldı.


ÖNE ÇIKAN HABERLER