MİT TIR'larıyla ilgili 32 askere tutuklama talebi

Selam terör örgütü soruşturmasında görev alan polislere yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan MİT TIR'larını durduran askerlerin tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği belirtildi.

MİT TIR'larıyla ilgili 32 askere tutuklama talebi

MİT TIR'larını durdukları için bu kez İstanbul'da yürütülen Selam terör örgütü soruşturmasını yaptıkları gerekçesiyle polislere yönelik operasyonda gözaltına alınan 34 askerin savcılık sorgusu tamamlandı.

İki asker daha önce savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılırken 32 asker ise bu sabah tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Askerlere terör örgütü üyeliği ve darbe suçlamasının yöneltildiği belirtildi. Bu askerlerin aynı olayla ilgili Adana'da da yargılanmaları devam ediyor.

Soruşturmayı Selam terör örgütü soruşturmasını kapatan ve bu dosyada görev alan polislere operasyon yaptıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan yürütüyor.

SAVCI FİDAN'DAN 34 ASKERE SKANDAL SORULAR: ŞEFKAT TEPE DİZİSİNİ İZLEDİN Mİ? 

Soruşturma savcısı İrfan Fidan, terör örgütü üyesi olmakla suçlanan askerlere, “Şefkat Tepe dizisini izlediniz mi?” sorusu yöneltmiş savcının, bu dizinin senaryosundan diyaloglar okuyup askere suçlamalar yöneltmesine avukatları tepki göstermişti.

Gözaltına alınan askerlere yöneltilen sorular ise yeni bir kumpası deşifre etmişti. Mit TIR’ları soruşturmasını, Selam Tevhid dosyasıyla irtibatlandırmak için ‘yeni delillere ulaşıldı’ iddiasının altının boş olduğu ortaya çıktı. ‘Yeni delil’ diye sunulanın, Samanyolu TV’de yayınlanan bir dizinin senaryosu ve sosyal medyadaki bazı tweetler olduğu anlaşılmıştı.. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan, sorgu sırasında askerlere 14 Aralık özgür medyaya darbe operasyonunda olduğu gibi bu dizinin senaryosunu okumuştu.

Müvekkillerinin hukuki açıdan izahı olmayan sorulara muhatap olduğunu kaydeden Avukat Hasan Tok, “Bütün sorular tuhaf. Mesela sorulardan biri şu: ‘Şefkat Tepe dizisini izlediniz mi?’ Bu adamların diziden haberi yok, nasıl izlesin!” dedi. Dizi senaryosuyla müvekkillerin tutuklanmasının mümkün olmayacağını vurgulayan Avukat Tok, bir diğer tuhaf sorunun ise, “Emre Uslu’yu tanıyor musunuz?” olduğunu aktardı. Gözaltındaki askerlerin, savcının sorularını şaşkınlıkla dinlediğini anlatıp şunları söyledi: “Bir müvekkilim bu soruya şöyle cevap verdi: ‘Evet Mehmet Uslu’yu tanırım.’ Emre Uslu’yu Mehmet Uslu sanıyor. Bu konulara o kadar uzaklar ki soruları şaşkınlıkla dinliyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.
<< Önceki Haber MİT TIR'larıyla ilgili 32 askere tutuklama talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER