Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan trafik sigortası ücretlerine tepki

Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan trafik sigortası ücretlerine tepki

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek, sürücülerin sigorta maliyetlerinin azaltılması için kasko ve zorunlu trafik sigortalarının birleştirilmesi çağrısı yaptı.

Birlik Başkanı Nihat Sözütek, zorunlu trafik sigortaları üzerinde sürücünün hasarlılık siciline, bulunduğu konuma bakılmaksızın yapılan fiyat düzenlemelerinin, hem sivil, hem toplu taşıma aracı sürücülerinde rahatsızlıklara yol açtığını belirtti. Sözütek, haksızlığa yol açan bu uygulamaya son verilerek, sigorta ücretlendirmelerinde hasarsız ya da en az hasarlı iyi sürücülerin ödüllendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Akaryakıt başta olmak üzere araç kasko ve sigorta ücretleri ile tamir ve bakım masraflarının artmasıyla, araç sahiplerinin giderlerinin yükseldiğine dikkat çeken Başkan Sözütek, "Sigortada, fiyat serbestliğinin kaldırılması şoför esnafımız açısından olumlu bir gelişmedir. Ancak, bu işin sağlıklı çözümü için, öncelikle zorunlu trafik sigortaları ile kasko tek sigorta haline getirilerek 'birleşik sigorta' haline getirilmeli, araç sahiplerinin sigorta maliyetleri en aza indirilmelidir. Ayrıca, hem sivil hem de ticari araç sürücüleri arasında olumlu ve olumsuz sürücü ayırt edilmeli, poliçeler, kişinin trafik kayıtlarındaki hasar siciline, hizmet verilen büyükşehir ile diğer il ve ilçe konumuna göre düzenlenmelidir. Bir anlamda, herkese eşit ücretlendirme yerine sürücünün bulunduğu konuma, kaza sıklığına, araç grubuna, kullanım tarzına bağlı olarak farklı poliçe yapılmalıdır. Kaza yapmayan veya az kaza yapan ile çok kaza yapan aynı kefeye konulmamalı, korunmamalıdır. Şehrine göre az kazanan ile çok kazananı bir tutup, sicili olumsuz durumdaki sürücüleri ödüllendirip, olumlu konumdaki sürücüyü cezalandırır gibi eşit kesilecek poliçeler, haksızlığın devamı anlamına gelir. Haksızlığı da hiç kimse kabullenmez. Bu soruna bir an evvel adaletli bir çözüm bulunmasını istiyor ve bekliyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Minibüsçüler Esnaf Odası'ndan trafik sigortası ücretlerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER